SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Que a les comarques de Lleida hi ha destinacions turístiques que si no són el paradís s’hi aproximen bastant ho sabíem nosaltres i els 645.000 visitants que el 2019 van triar estiuejar a la demarcació. Va ser un any de rècord. El 2020 va arribar la pandèmia i la crisi sanitària es va agreujar amb una crisi econòmica sense precedents que va deixar molt tocats la restauració i el lleure.

A Lleida es va contenir la respiració, però malgrat el confinament de bona part del Segrià, el sector turístic va superar amb nota l’examen. Poca gent es va voler arriscar a exposar-se a les multituds de la platja i les grans capitals. El turisme de proximitat i de naturalesa es va imposar i el Pirineu, sobretot, va ser-ne el gran beneficiat.

Ajuntaments, institucions i empresaris es van conjurar per oferir unes vacances segures i no es van registrar brots, malgrat la gran afluència de públic. La incògnita era si un any després, amb la Covid que es resisteix a deixar de ser la protagonista de l’actualitat, es podria aguantar la tirada. D’acord amb les reserves, l’agost comença amb el millor dels auguris.

Destinacions turístiques tan importants internacionalment com Barcelona segueixen en caiguda lliure, mentre que a les comarques de muntanya es voreja el ple. La incertesa que generen les restriccions per la pandèmia ha desanimat els que volien anar-se’n lluny. La possibilitat de passar les vacances tancats en una habitació d’hotel perquè algú de l’avió ha donat positiu, com els va succeir recentment a tres joves lleidatanes a Malta, desanima els estiuejants, que també volen evitar els tests abans de viatjar o els possibles confinaments al tornar.

És la tempesta perfecta perquè les comarques de muntanya s’imposin a les destinacions estrangeres o urbanes, fortament castigades. Bones notícies per al sector turístic de Lleida, el gran motor econòmic del Pirineu. Ara arriba el moment de fidelitzar aquest client nou que ha arribat a les comarques de Lleida per la Covid, captar l’estranger i rendibilitzar un patrimoni natural únic.

Són alguns dels reptes postpandèmia a què caldrà fer front perquè quan, per fi, s’hagi superat la Covid, no es perdi manxa. De moment, es complirà la dita popular i el turisme farà l’agost.Benvingut, mestre VallverdúA l’agost, quan més temps es disposa per llegir, SEGRE obre les seues pàgines als més petits de la casa, que podran llegir cada dia un conte de tot un referent literari com és Josep Vallverdú. Als seus noranta-vuit anys, l’escriptor publicarà des de demà i durant tres setmanes una peça inèdita de la sèrie Contes del llangardaix.

Per a nosaltres, un luxe poder comptar amb la ploma de tot un mestre..

tracking