SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Hem entrat a l’agost i quatre autonomies ja tenen vacunada amb la dosi completa més del 70% de la seua població, Astúries, Extremadura, Galícia i País Basc, mentre que Catalunya s’hi atansa amb un 65,3 per cent i Espanya i Bèlgica s’han convertit amb un 57 per cent de cobertura en els països que més han vacunat.

És de justícia reconèixer que s’han complert els pronòstics que al llarg de l’estiu s’assoliria el que en el seu moment es va considerar el llindar de la immunitat de grup, un 70 per cent, encara que desgraciadament l’aparició de noves variants fa que sigui necessari augmentar el percentatge de vacunats. Va millor la vacunació que la prevenció perquè hi va haver errors, reconeguts pel mateix conseller, en la desescalada posterior a Sant Joan, perquè als festivals d’estiu es van registrar més contagis dels previstos i perquè les quarantenes no s’han fet amb tot el rigor necessari augmentant el risc de contagi.

Afortunadament la corba de nous casos sembla estar controlada i remet la saturació hospitalària a mesura que augmenta el ritme de vacunació que des d’ahir està obert als adolescents entre 12 i 15 anys, no tant per la possibilitat de contagi que seria lleu en aquesta franja d’edat, sinó per assegurar la normalitat en l’inici de curs i també augmentar la protecció dels que encara no s’han vacunat.

És aquí on es troba el principal factor de risc, perquè la meitat dels joves entre 16 i 34 anys encara no s’ha posat la primera dosi anti-Covid i és el col·lectiu que compta amb una major interacció social i també el que en els últims dies registrava més casos de contagis del coronavirus.

Un any de la fuga reial Ara que hi ha prou dosis a les neveres i s’anuncien noves remeses, cal insistir en la necessitat que també aquest col·lectiu passi pels centres de vacunació per protegir-se ells mateixos i garantir també la immunitat col·lectiva.

Quan aquest col·lectiu completi la pauta podrà plantejar-se l’aixecament dels tocs de queda vigents i recuperar la interacció social i una certa normalitat.

tracking