SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va iniciar ahir una campanya de vacunació massiva poblacional oberta a totes les persones de qualsevol edat, a partir dels dotze anys, que podran anar fins al dia 31 agost a rebre la dosi sense necessitat de sol·licitar cita prèvia.

Malgrat tot, Salut sol·licita que qui pugui continuï demanant-la a través d’internet. La finalitat d’aquesta nova estratègia, possibilitada perquè hi ha prou vacunes a les neveres, és que puguem arribar a la tornada a les aules amb prou immunitat per evitar la sisena onada (en el cas de Lleida, la setena pels brots de l’estiu passat a les zones fructícoles) i reprendre les classes, tant a Primària com Secundària i universitat, amb presencialitat elevada en els estudis superiors i total a la resta.

El fet que la gent jove sigui la que menys immunitat té i les vacances, que han relaxat molt l’interès d’aquestes franges, amb menys complicacions si es contagien, per rebre la injecció de la Covid, obliguen la conselleria a donar facilitats als ciutadans més reticents, o que per la seua joventut no es veuen en perill, a vacunar-se.

Bona iniciativa a la qual haurien de respondre amb el mateix sentit comú les persones que encara no han rebut cap dosi, perquè sense una immunitat del 70 per cent, o més, serà difícil que puguem girar full d’aquest malson. Les vacunes baixen l’eficàcia al cap de set o vuit mesos i les noves variants amenacen cada dia, per tant l’única arma que tenim per defensar-nos és vacunar-nos, vacunar-nos i tornar a vacunar-nos, i estendre aquesta protecció a tots els països del món.

No hi ha altra cosa a fer.

Portes al camp Les altes temperatures que, si es compleixen les previsions, patirem a partir d’avui són una amenaça real per a milers d’hectàrees de bosc o agrícoles de tot Catalunya que, per la falta d’humitat i sequera, es troben en una situació de risc molt similar a la que ha provocat els greus incendis a Grècia o Turquia.

Tancar accessos a parcs o àrees naturals, a Lleida, la Baronia de Rialb i el Montsec, i prohibir activitats a l’aire lliure en aquestes zones, tallafocs als camps de cultiu, encara que estiguin segats, i evitar barbacoes, tirar burilles i paralitzar obres públiques amb maquinària són algunes de les mesures que ja estan en vigor, però el que és fonamental és que entre tots evitem l’accés, sobretot motoritzat, al medi natural i que siguem conscients que els bombers han d’estar centrats al cent per cent a apagar qualsevol conat de foc que es produeixi per evitar desgràcies, tant personals com dels paratges públics. No oblidem que el factor humà, intencionat o no, és al darrere de la major part dels incendis.

tracking