SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La primera nit sense toc de queda a gairebé tot Catalunya (a Lleida només Balaguer i Alcarràs tenen restricció horària nocturna), amb incidents a Barcelona i platges de la Costa Daurada i Costa Brava, fa preveure que el cap de setmana estigui ple de botellons i festes il·legals ja que l’horari de tancament de l’hostaleria es manté en les 00.30 hores. Estem en ple estiu, fa molts mesos que la joventut està continguda i, si bé els establiments d’hostaleria compleixen al peu de la lletra aforaments i màxim d’ocupació per taula, en l’àmbit privat molt pocs s’ajusten a les 10 persones com a límit permès per a qualsevol reunió o esdeveniment. L’oci nocturn segueix tancat i la lleu millora dels contagis, rebrots, hospitalització i UCI fa una falsa sensació de seguretat que en res es correspon a la situació epidemiològica, amb les PCR positives molt per sobre del 5% que marca la contenció i amb encara una mitjana de morts per setmana gens tranquil·litzadora.

La Generalitat torna a intentar convèncer el TSJC que és necessari encara el toc de queda per frenar els casos de coronavirus, però sembla complicat que sigui la solució per als botellons o les festes multitudinàries. La prioritaritat és que el més d’un milió de vacunes que Catalunya té a les neveres trobin a qui injectar-se. La immunitat és l’únic que vencerà la gravetat i mortaldat de la Covid-19 i és molt trist, per no dir directament una vergonya, que mentre al tercer món arriben amb comptagotes les inoculacions aquí les tinguem a la nevera esperant voluntaris que estan de vacances o directament es neguen a col·laborar en la immunitat.La insistència de la FiscaliaLa Fiscalia de l’Audiència Nacional manté l’acusació de “pertinença a una banda terrorista” per als CDR detinguts en la denominada operació Judes el setembre del 2019.

La mateixa Audiència ja s’havia pronunciat sobre aquesta operació assegurant que no hi havia proves sobre que els CDR tinguessin explosius, restant credibilitat a l’informe aportat per la Guàrdia Civil i deixant en llibertat els arrestats. Ara, la Fiscalia insisteix a acusar-los de terrorisme i serà el jutge que decideixi si els asseu al banc o arxiva definitivament el cas. .

tracking