SEGRE

EDITORIAL

La importància de garantir les pensions

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va aprovar ahir la primera part de la reforma de les pensions, que elimina el factor de sostenibilitat que va aprovar el 2013 el PP i que vincula la revalorització de la prestació a l’evolució dels preus. “És fruit de l’acord”, ha recalcat la ministra de Política Territorial i portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez, aquest dimarts en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres que se celebra després de l’aturada estival. “A partir d’ara cap pensionista haurà de preocupar-se per la seua pensió, sempre es podrà revaloritzar i, en cas que l’IPC sigui negatiu, es mantindrà com l’any anterior”.

Bona notícia per a tots els pensionistes perquè la sostenibilitat l’ha de garantir l’Executiu sempre, sigui amb els recursos del fons o amb els pressupostos generals de l’Estat. Sota cap concepte els milions de treballadors que han cotitzat tota una vida poden veure perillar aquesta retribució guanyada a pols. L’estat del benestar i l’estabilitat del sistema depèn en bona mesura de la credibilitat que doni l’Estat als seus treballadors.

Fons Next GenerationLa nova normativa pretén allargar l’edat real de jubilació, actualment en 64 anys, perquè s’atansi a la legal (66). S’han establert incentius per ajornar el moment del retir amb bonificacions cada any extra que un treballador es mantingui al mercat després d’assolir l’edat legal de jubilació i alhora coeficients reductors de les prestacions per a aquells treballadors que pretenguin jubilar-se abans de temps. .

tracking