SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El futbol femení fa anys que reivindica una professionalització, estatuts, sous mínims i sobretot una empara jurídica en la qual arrecerar-se. Després de moltes reunions i frustracions, finalment el mes de juny passat el Consell General d’Esports va acordar “qualificar” de professional la màxima competició de futbol femenina que arranca aquest cap de setmana i que a la segona categoria estatal compta amb un equip lleidatà, l’AEM, que és tot un exemple de constància, perseverança i talent. Però del que es diu al que es fa sempre hi sol haver un bon tros i la tan promesa professionalització s’ha quedat a mitges.

Queden per definir encara molts aspectes, queda per saber com es concretarà, què serà de les diferents categories, si per fi podran deixar de témer una mala lesió, si a l’estiu també seran futbolistes o si podran plantejar-se lliurement conciliar vida laboral i familiar. En definitiva, si a la fi seran considerades veritablement professionals, amb les seues obligacions, però també amb els seus drets. L’esport femení en general està fent passos de gegant i ja hi ha exemples d’igualtat de sous entre ells i elles, com el tenis, però en la immensa majoria queda encara una llarga tirallonga de marginacions per superar.

Tenia raó Rafa Nadal quan va afirmar que els esportistes han de cobrar de forma paral·lela al que generen, però és evident que l’esport femení ha patit segles d’ostracisme i descrèdit que és difícil equilibrar en uns anys i que administracions i mitjans han de col·laborar a assolir-ho.Tercera dosiNo es posen d’acord els experts epidemiòlegs sobre la disminució de l’eficàcia de les vacunes passats entre quatre i sis mesos d’haver rebut la segona dosi. Així, mentre l’Agència Europea del Medicament demana prudència i una mica més de temps per aclarir si la variant delta, la més contagiosa de les que fins ara hem patit, venç la immunitat que ens proporcionen les inoculacions passat un cert temps, altres científics i metges indiquen que al quart mes baixa l’eficàcia de totes les vacunes de les quals disposem. També hi ha qui nega aquest descens de la immunitat i atribueix a com de molt contagiosa és la delta per explicar reinfeccions entre persones amb la pauta completa.

.

tracking