SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les riuades del 82 van provocar grans inundacions a tot Lleida, tant a la capçalera del Segre com aigües avall. La Seu d’Urgell va projectar una sèrie de millores urbanístiques que van incloure des de la canalització del riu fins a la reparcel·lació de terrenys propers al seu curs. Aquestes infraestructures i els Jocs de Barcelona’92 van convertir un problema en dos dels canals d’aigües braves més importants de tot Espanya per a la pràctica del piragüisme i que compta els anys per èxits, tant per forjar esportistes com per acollir proves de primer nivell, com la copa del món d’eslàlom d’aquests dies.

El Parc Olímpic del Segre, a banda d’organitzar tota mena d’esdeveniments de piragüisme de primer nivell, també exerceix d’atracció i impulsor turístic d’altres diverses activitats que es poden fer en aquest equipament esportiu i lúdic. La magnífica renda aconseguida per la Seu d’Urgell amb els Jocs Olímpics d’estiu pot ser un bon exemple o camí a seguir per a la resta del Pirineu que té sobre la taula la precandidatura olímpica dels Jocs d’Hivern del 2030. És evident que el territori hi té l’última paraula, però és obvi també que les infraestructures, inversions i oportunitats que dona un esdeveniment d’aquestes característiques mereixen ser considerades molt seriosament.La factura de la llumEspanya mai ha pagat tan cara l’electricitat i, tot i que encara queda una tardor al davant, l’hivern s’atansa.

La factura de la llum ha assolit cotes històriques aquesta setmana, arribant a superar els 140 euros per MW/h, i mentre el Govern estatal s’escuda en directrius europees per no frenar aquesta escalada, ja comencen a sortir persones, sobretot de col·lectius vulnerables, i fins i tot alcaldes i sacerdots, com el de la parròquia lleidatana de Sant Jaume que expliquem avui, que es planten o directament anuncien tancaments si la factura continua pujant. Espanya és entre els cinc països euro­peos amb la factura elèctrica més cara des de fa almenys deu anys, segons les dades revisades en la sèrie històrica d’Eurostat..

tracking