SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La majoria de països europeus ja exigeixen el certificat Covid per accedir a actes públics de tot tipus, des de culturals o esportius fins a congressos, oci nocturn, transport i qualsevol altra activitat que pressuposi concentració de persones.

Espanya encara no, i seria important que aquest debat no es demori ni un dia més. Amb la fi de totes les restriccions aprovades ahir pel comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) s’elimina el límit de deu persones en reunions socials i familiars.

El nombre d’assistents passarà a ser aleshores una recomanació, davant de la qual cosa els portaveus del Govern han demanat “sentit comú”.

Entre les noves mesures de flexibilització aprovades també destaca el fet que es permetrà que fins a deu persones puguin estar assegudes a la terrassa d’un bar o restaurant, no hi haurà límit als actes religiosos i els estadis podran tenir un aforament del 40 per cent. En canvi, la Generalitat no posa data a la reobertura de l’oci nocturn, encara que estudia fer-ho quan a les UCI hi hagi ingressades menys de cent persones (en aquests moments, tres-centes).

Micropobles i els refugiats

Salut vol centrar-se ara en un retorn a les aules segures i per aconseguir-ho creu necessari prolongar uns dies o setmanes la reobertura de pubs i discoteques.

No serem nosaltres els que anteposem la reactivació d’un sector al benestar comú, però seria bo que tant l’administració catalana com l’espanyola sospesessin implantar el certificat Covid, que possibilitaria no només l’activació de l’oci de nit, sinó més seguretat en tots els àmbits de la salut pública. Si no es pot, o no es creu convenient canviar les lleis que emparen la llibertat de vacunació dels ciutadans, no hi ha cap impediment per poder exigir aquest salconduit de la pandèmia.

Fins que el virus hagi desaparegut, o convisqui amb nosaltres com una grip més, hem d’assegurar-nos la tornada a la normalitat social i econòmica al més ràpidament possible i aquest certificat és una excel·lent manera de fer-ho per salvaguardar les llibertats individuals i protegir la salut de tots..

tracking