SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Educació ha decidit ampliar en gairebé dos-centes les places de Formació Professional (FP) a les comarques de Lleida per al nou curs, als cicles que han registrat una elevada demanda, segons la informació facilitada a SEGRE per diversos centres.

Tal com va publicar aquest diari, el cicle que va registrar més excés de preinscrits va ser el de grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria que imparteix l’institut Torre Vicens de la capital, i el departament ha acordat crear una nova línia amb trenta places, aprofitant l’espai alliberat per la pèrdua d’un grup de Batxillerat. Així mateix, l’institut La Segarra guanyarà quinze places al cicle de grau superior d’Administració i Finances.

A més, Educació autoritza a augmentar la ràtio en altres cicles que van rebre més sol·licituds que places disponibles, de manera que podran escolaritzar més alumnes.

La mateixa conselleria va confirmar ahir aquest augment de places a tot Catalunya amb la finalitat de pal·liar aquesta “demanda excepcional”, que s’estima en més d’un 23 per cent respecte a l’any anterior. Com a complement, Educació assegura que cap alumne quedarà fora i s’ofereixen cursos online a tots aquells exclosos.

Es tracta d’una solució, sens dubte, però parcial perquè si de veritat s’aposta per aquesta formació acadèmica tan sol·licitada per les empreses i vital per aconseguir disminuir l’atur juvenil i els ni-nis, que ni estudien ni treballen, no es pot deixar sense plaça aquests estudiants, i és evident que aquests estudis professionals, que requereixen més que qualsevol altra metodologia pràctica, no és l’ideal que es cursin a distància.

Per tant, de cara al curs vinent s’haurà de redimensionar i adaptar a la demanda aquests estudis. Paral·lelament, el Consell de Ministres va aprovar dimarts el projecte de Llei orgànica d’Ordenació i Integració de la Formació Professional.

El ministeri creu que “impulsar l’FP és la millor manera d’invertir en la modernització econòmica a l’hora de reduir l’atur juvenil” i recorda que la desocupació afecta fins a sis vegades menys joves amb estudis d’FP respecte als joves en general.

La llei compta amb un pressupost de 5.474,78 milions per a la seua implantació en quatre anys i s’estableix una oferta modular i flexible per a estudiants i treballadors, ordenada en itineraris formatius que permeten la progressió a través de cinc graus ascendents. Aquesta nova estructura facilita, segons el ministeri, l’accés a formacions de diferent durada que inclouen, per primera vegada, unitats formatives.

També és una bona notícia, però sense la implicació de les empreses o la inversió necessària pot quedar a l’apartat de bones intencions que no arriben a forjar-se per carències pressupostàries.

La figura de l’aprenent a les empreses, que reclamen des de fa anys petites i grans firmes, és vital però requereix alguna cosa més que lleis..

tracking