SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Més de dos mil persones van participar dijous a la nit en un macrobotelló a la canalització del Segre en un més dels episodis semblants als que hem viscut aquest estiu a totes les comarques. El problema és que a Lleida aquesta setmana ha coincidit amb l’inici del curs universitari i les novatades, malgrat que estiguin prohibides, i les festes corresponents i la falta d’altres alternatives per la prohibició de l’obertura del lleure nocturn per les normes anti-Covid. I també és comprensible que la joventut, després d’un any i mig de restriccions, tingui ganes de divertir-se i de trencar el període d’ostracisme en el qual ens ha sumit la pandèmia.

En algunes comunitats ja s’ha aprovat l’obertura del lleure nocturn, encara que en funció del risc de la pandèmia i amb limitacions com l’exigència del passaport Covid, però a Catalunya dijous mateix va ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui va denegar les mesures cautelars perquè pogués reobrir el sector, malgrat que un dels tres jutges es va mostrar partidari de la reobertura amb les precaucions pertinents. Guerra freda al PacíficAquí a Lleida tant l’alcalde Miquel Pueyo com el cap de l’oposició Fèlix Larrosa han coincidit a donar suport a la reobertura, perquè ajudaria a posar fi a les festes al carrer o en altres recintes i en qualsevol cas s’oferiria una alternativa de lleure als joves. Cal buscar un equilibri entre les mesures preventives que continuen sent imprescindibles per evitar nous rebrots però també la petició dels empresaris del lleure nocturn que reclamen una minoració de les restriccions com s’ha donat en altres sectors i al mateix temps les demandes del sector més jove de la població que vol recuperar l’antiga normalitat i busca recintes per divertir-se.

I sempre serà millor centrar les festes en recintes preparats i adaptats que facin complir les restriccions en vigor, abans que deixar que les festes es traslladin als carrers amb les consegüents molèsties per als veïns que no participin i més riscos per a la propagació de la pandèmia de la Covid..

tracking