SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tots els indicadors apunten que hem superat els pitjors moments de la pandèmia i ningú pot discutir que en gran manera es deu a la vacunació massiva, que, d’una banda, ha aconseguit frenar la propagació del coronavirus i, per una altra, minimitzar els efectes de la malaltia.

Però cal mantenir-se en guàrdia i promoure-la perquè hi ha dades que poden torçar la corba de la recuperació i, per exemple, és significatiu que dels nou ingressats per Covid a l’UCI de l’Arnau, set siguin persones que no s’han vacunat. Es tracta d’una dada que en diverses proporcions es repeteix a la majoria d’hospitals i que obliga a intensificar la campanya a favor de la vacunació.

No pot convertir-se en obligatòria per decisió judicial, però sí que s’ha d’insistir en la pedagogia, en la contundència dels científics que recomanen vacunar-se, en la història de les vacunes que han servit per erradicar malalties i en la repercussió que poden tenir actituds individuals en la salut col·lectiva.

Afortunadament, a Espanya, el moviment negacionista no ha aconseguit el suport que té en altres països, però en vista que tornem a concentracions massives com els botellons que hem vist a tot arreu durant l’última setmana, que hem de preservar les aules escolars de possibles contagis i que per avançar cap a la normalitat és indispensable la immunitat col·lectiva, s’ha d’insistir en el fet que es completin les pautes de vacunació o que s’aprovin els passaports Covid per garantir uns mínims de seguretat.

Ministra poc oportuna Si algú no vol vacunar-se, cal respectar la seua voluntat, però se li haurà d’exigir proves d’immunitat, siguin PCR o proves similars, perquè pugui mantenir contactes amb grups massius bé en actes públics, concerts o bé determinades feines en què hi ha relació directa amb població de risc.

I aquest mateix passaport que ja s’ha implantat en algunes comunitats pot ser la via perquè també l’oci nocturn pugui començar a normalitzar-se.

Com passa amb tants drets, l’individual no pot ser un perjudici per al col·lectiu..

tracking