SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’aprofitament òptim dels recursos biològics renovables que no s’utilitzen actualment per crear productes de major valor afegit és la base del pla del Govern per impulsar l’estratègia de bioeconomia catalana, segons els plans exposats a la Llotja en el marc de la Fira Sant Miquel.

Es tracta d’un projecte fins al 2030 que vol millorar la competitivitat del sector primari, afavorint la creació de llocs de treball, així com donar una segona vida a productes del sector forestal i agroalimentari. Lleida sens dubte disposa d’un gran potencial en el camp de la bioeconomia i això suposa una gran oportunitat com a territori.

Beneïda presencialitat La fusta dels boscos, les dejeccions ramaderes o altres productes orgànics, com llots de depuradores, o les fraccions orgàniques dels residus de la fruita, són molts nutrients de què disposa el país.

Si podem produir-los aquí es generarien llocs de treball i es podria fer una gestió més eficient de tots aquests recursos. Un full de ruta de futur és vital per escometre amb èxit la transformació que tots els sectors de l’economia han d’afrontar, el camp i el sector agroramader inclosos.

tracking