SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Dos setmanes després que la Fira recuperés la normalitat postpandèmia amb el certamen agrari, Lleida torna a reprendre el pols firal amb Municipàlia, la fira d’equipaments municipals, i Innocàmping, el saló dedicat a serveis i equipaments per a càmpings, allotjaments turístics i empreses esportives i de lleure. Són dos certàmens amb menys repercussió popular que el de Sant Miquel, però que conciten més visites professionals i un important volum de negoci. Municipàlia és un certamen plenament consolidat que va sorgir com a novetat en un sector en el qual cada dia hi ha més oferta d’instal·lacions i serveis i també una demanda permanent dels ajuntaments i que va tenir des de la primera edició una resposta positiva per part dels consistoris, que trobaven als expositors aportacions per fer més habitables els respectius municipis. El seu èxit es basa en la innovació com a fira, que inicialment no tenia competència a l’Estat, i també la practicitat del que ofereix perquè aporta solucions i novetats als problemes municipals.

La millor demostració del seu èxit és que hi assisteixen tres-cents expositors procedents de tot l’Estat, d’Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França i Portugal i ja estan acreditades sis mil persones com a visitants professionals que venen a comprar o a participar en les quaranta activitats paral·leles que van des de jornades tècniques fins a presentació de novetats. Des d’ahir i fins dijous passaran per la fira alcaldes i regidors de l’Estat i també una missió iberoamericana, i l’important és que trobin solucions i possibles millores per a les seues ciutats i que puguin intercanviar experiències sobre la millora de serveis i infraestructures, la dinamització municipal, les smart cities, les solucions sostenibles als nous problemes i la reactivació després de la pandèmia. És important que trobin atractiva l’oferta, que es tanquin negocis que garanteixin la repetició en futurs certàmens i també seria molt positiu, encara que desitja més difícil, que s’oferís la imatge d’un certamen i una ciutat dinàmics i moderns que saben adaptar-se als nous temps.Traspàs de Rodalies

Un any després de l’anunci del traspàs del servei ferroviari de Rodalies, s’ha tancat l’acord perquè Ferrocarrils de la Generalitat assumeixi la gestió de les rodalies de Lleida. Amb prou feines és el 10 per cent del total, però és un primer pas que permetrà augmentar els combois de Lleida a Manresa de tres a cinc i de Lleida a Cervera de sis a dotze, a més d’invertir 65 milions d’euros en la renovació de trens.

És un traspàs lògic perquè les competències són de la Generalitat, que ha de gestionar millor el servei.

tracking