SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La figura dels bombers voluntaris a les comarques de Lleida és fonamental per garantir una cobertura adequada davant de possibles incendis per la falta de parcs professionalitzats. Els voluntaris es comprometen a fer unes hores per les quals lògicament són compensats, però també són expulsats si no les compleixen com ha succeït amb tres bomberes, dos d’Agramunt i una d’Almacelles, que van ser apartades del cos perquè no havien cobert les hores obligatòries. El motiu era més que raonable: havien donat a llum, havien d’alletar els seus fills i no van poder complir o justificar el mínim d’hores que se’ls exigeix.

En una manca de sensibilitat clamorosa i una discriminació flagrant, Interior els va notificar l’expulsió del cos per no complir les hores fixades i fins i tot va rebutjar el primer recurs presentat. Després ha admès l’error, ha reconegut que es van equivocar, ha readmès les tres bomberes expulsades i s’ha compromès a revisar tots els casos per si hi hagués més errors. És el que haurien hagut de fer abans d’expulsar ningú, i més quan durant els últims mesos han apartat del cos uns dos-cents bombers, cinquanta d’ells a Lleida, mentre que, d’altra banda, com denuncia una de les implicades, busquen més bomberes per al cos.

En el cas d’aquestes tres afectades s’ha solucionat favorablement, però han hagut de recórrer i esgrimir una causa tan raonable com haver estat mares perquè la conselleria d’Interior rectifiqués.Una reforma necessària

El Consell de Ministres ha aprovat la reforma del reglament de la llei d’estrangeria per facilitar la concessió dels permisos de residència i de treball als menors estrangers no acompanyats i als immigrants extutelats per raons d’edat. Amb la mesura es pretén evitar el buit en què estaven aquests joves al complir els 18 anys quan es quedaven sense papers i amb problemes per regularitzar la seua situació, amb la qual cosa entraven en risc d’expulsió. És una mesura necessària i imprescindible per normalitzar la vida d’aquests joves i facilitar-los la integració social i laboral, suavitzant els requisits existents fins ara per aconseguir els permisos.

La reforma beneficiarà 15.000 joves a tot Espanya, dels qual vuit mil són menors d’edat i set mil, extutelats que tenen entre 18 i 23 anys, i a Lleida la Generalitat en té sota tutela 519, dels quals la meitat ja són majors d’edat. La novetat ha estat ben rebuda per les entitats socials, que parlen de pas històric, i rebutjada per la dreta, que alerta d’un possible efecte crida de la immigració, però l’important és que es normalitzi la situació d’aquests adolescents.

tracking