SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les xifres donades a conèixer ahir pel Patronat de Turisme de la Diputació, amb 85.000 forfets venuts durant aquest pont que ahir vam tancar, són la plasmació de la tendència demostrada durant tota la pandèmia: el Pirineu de Lleida s’ha confirmat com una destinació turística de primer ordre. Ho va ser ja el 2020, en aquell estiu d’infaust record quan es va haver de tancar el Segrià pels alts contagis entre els treballadors de l’agricultura, i les xifres s’han disparat durant totes les dates vacacionals claus del 2021, incloent ja aquests cinc dies festius. Recordem que el 2019, que no va ser un mal any en el seu inici de la temporada blanca, es van vendre 71.000 forfets, bastant per sota dels 85.000 d’aquest macropont.

A més, ens hauríem de situar en el 2010 per trobar una situació de les pistes tan idònia per a la pràctica de l’esquí, amb les onze estacions lleidatanes obertes. Aquesta abundància de neu, malgrat el mal temps que ha obligat a restringir algunes pistes, ha portat també una ocupació hotelera excel·lent, amb cases rurals i bungalous amb el cartell de complet, i restaurants i activitats culturals o paral·leles al cent per cent. I el millor d’aquest redescobriment del Pirineu de Lleida és que no se centra tan sols en l’hivern, sinó que s’estén a l’estiu i a qualsevol festa de guardar.

És evident que el coronavirus i la impossibilitat, por o precaució de viatjar lluny ha propiciat aquest augment del turisme, però també ho és que les millores portades a terme en carreteres, infraestructures hoteleres i de restauració, rutes culturals o del medi ambient, el turisme actiu i la potenciació del turisme sectorial, que va des de l’observació de la naturalesa fins als bolets o els hotels especialitzats en motos o bicicletes, han configurat una diversitat molt atractiva per a qualsevol turista o viatger. Quan aquest malson sanitari passi serà el moment de saber si s’ha aconseguit fidelitzar visitants que ara com ara donen unes xifres molt esperançadores per al futur de les comarques de muntanya i el seu progrés.Predicar amb l’exemple

Un vídeo difós dimarts passat pels mitjans britànics demostra que el govern de Downing Street va celebrar una festa nadalenca fa un any, enmig de les fortes restriccions en vigor en aquell moment per la Covid, en la qual fins i tot es burlaven de les rodes de premsa on els membres del gabinet feien recomanacions a la població. Molts són els mandataris de tot el món que no han donat precisament l’exemple que caldria als seus ciutadans, però que sigui en el bressol d’una de les democràcies més consolidades i antigues d’Europa resulta encara més penós.

tracking