SEGRE

EDITORIAL

L'alberg força la moció de confiança

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos de la Paeria per al 2022 hauran d’esperar després que les negociacions entre l’equip de govern i el PSC s’hagin trencat per les discrepàncies entorn del capítol d’atenció a temporers, és a dir, el projecte de construir l’alberg de Pardinyes, que per a ERC i JxCat és imprescindible, mentre que els socialistes plantegen altres alternatives. No hi ha hagut vies intermèdies, els socialistes mantenen la seua negativa i com que l’alcalde no té els suports necessaris, haurà de sotmetre’s a la qüestió de confiança que ja ha estat inclosa en el ple de l’ordre del dia del ple de dilluns vinent. En el cas que la perdi, una cosa previsible si algun dels grups o edils no adscrits canvia d’opinió, s’obre el termini d’un mes perquè es presenti una moció de censura, i segons l’apartat 5 de l’article 197 bis de la Loreg, a l’estar vinculada a l’aprovació de pressupostos anuals, s’entendrà atorgada la confiança i aprovats els pressupostos si no es presenta la censura o no prospera en el ple.

És a dir, que Pueyo veuria igualment aprovats els seus pressupostos si l’oposició no aconsegueix articular una majoria suficient perquè prosperi una moció de censura, cosa que també sembla complicada d’acord amb l’equilibri de forces existent a la Paeria. És la via que ja ha utilitzat l’alcaldessa de Barcelona en exercicis anteriors per aprovar els seus pressupostos, si bé la llei especifica que només es pot recórrer a aquesta via dos vegades en el mandat i mai l’any previ a les eleccions, cosa que no es dona en aquest cas. És avançar esdeveniments perquè primer ha de votar-se la qüestió de confiança dilluns vinent i les negociacions es mantindran fins a última hora, però els pressupostos per al 2022 poden salvar-se, encara que evidentment amb el cost polític que suposarà per a l’alcalde Pueyo no aconseguir la confiança del ple amb les subsegüents peticions de dimissió de l’oposició i la consegüent inestabilitat durant el mes següent amb l’espasa de Dàmocles de la moció de censura.

No és el millor escenari en uns moments de crisi i amb la necessitat urgent d’uns pressupostos expansius, però és el que hi ha si no s’arregla en el ple de dilluns.

Tornen les mascaretes

No hi haurà restriccions dràstiques a nivell estatal per la pandèmia i Sánchez s’ha limitat a tornar a obligar a l’ús de mascaretes també en exteriors i a reforçar el dispositiu de Sanitat, mentre a Catalunya Salut fa marxa enrere i no obligarà a la quarantena dels contactes amb positius que estiguin vacunats. Tant de bo sigui suficient recuperar la mascareta al carrer, una cosa que molts ja mantenien, per frenar aquesta nova onada de contagis.

tracking