SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Divendres es reuniran a Balaguer el president de la Generalitat i el president d’Aragó per dialogar “sobre la gestió de l’aigua, sobre els fons Next Generation, sobre la pandèmia i també, però no només, sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern del Pirineu”, segons l’agenda explicada per la portaveu del govern català. No són bones les relacions entre la Generalitat i Lambán, que aprofita qualsevol ocasió per marcar distàncies, i a priori no sembla que la reunió de Balaguer hagi de solucionar els problemes latents, però està bé que dialoguin i intentin restablir les relacions cordials que haurien de tenir com a veïns. I encara que des del govern català es precisa que no tan sols es parlarà dels Jocs d’hivern, és evident que serà el tema crucial perquè hi ha postures contraposades i perquè el bé de la candidatura, que no oblidem que presenta el Comitè Olímpic Espanyol, requerirà un mínim de consens.

D’entrada, la Generalitat defensa uns Jocs sota la denominació Pirineus-Barcelona que estan oberts a la col·laboració d’altres zones per a algunes proves i que poden ser Aragó, Andorra o fins i tot alguna estació francesa, però des d’Aragó reclamen que sigui una candidatura conjunta i en igualtat de condicions, una cosa que ja ha estat rebutjada pel govern català. No hi ha acord ni tan sols sobre el nom de la candidatura i ahir el president del Comitè Olímpic Espanyol, després d’entrevistar-se amb Lambán, va anunciar que una comissió política decidirà el nom de la candidatura sense predomini de res, ni de ningú, mantenint la tesi que “el projecte olímpic és d’Espanya, presentat pel COE i amb Catalunya i Aragó en igualtat”. No és com s’ha plantejat a Catalunya fins ara, on ha de celebrar-se una consulta a les comarques pirinenques aquesta primavera, i sembla complicat que pugui arribar-se a un consens, fins al punt que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ja va advertir dilluns que si el plantejament és que han de ser uns Jocs conjunts i, si no, no seran, potser acaben per no ser.

Confiem que la cimera de Balaguer atansi postures i tinguem Jocs el 2030.Final de les restriccions

Continuem tenint rècord de contagis. Ahir 2.812 nous casos a Lleida i 51.375 a Catalunya, però el Govern ha decidit aixecar el gruix de les restriccions, tret de l’obertura de l’oci nocturn, a partir de demà dijous a la nit, que ja no hi haurà limitacions d’aforaments, ni màxim de deu persones a les reunions. Catalunya, que havia mantingut restriccions més dures, se suma a la resta de comunitats que estan optant per gripalitzar la lluita contra la pandèmia assumint els contagis.

tracking