SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Avui a la mitjanit acaba el termini perquè es presentin les catorze firmes que haurien d’avalar una possible moció de censura contra l’alcalde Pueyo i, tret de sorpresa d’última hora, no hi ha hagut acord entre els heterogenis grups que formen la Paeria per avalar una alternativa a l’actual equip de govern. Era el previsible d’acord amb l’aritmètica municipal i que una possible moció de censura havia d’agrupar, al costat dels socialistes, des dels regidors del PP o els elegits a la candidatura de Ciutadans més un altre no adscrit elegit a les files de JxCat fins als edils del Comú que havien format part de l’equip de govern i que mantenen discrepàncies de fons amb el PSC en temes com Torre Salses. Des del primer moment semblava una coalició tan impossible com inestable i, malgrat el vaivé de les negociacions obertes, mai s’ha vist realitzable, com, d’altra banda, ha succeït en altres consistoris com Barcelona, que han recorregut a aquesta via indirecta per aprovar els pressupostos municipals.

Com a conseqüència d’aquesta falta de candidatura alternativa, els pressupostos que es van presentar el mes de desembre passat queden automàticament aprovats i es pot recuperar la dinàmica municipal amb uns comptes més expansius i una inversió més elevada després d’un mes de paralització. Queda al record d’una banda que l’alcalde Pueyo va perdre una moció de confiança, però també ha quedat patent que el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, no ha pogut aconseguir els catorze vots que necessitava per rellevar-lo, i queda un consistori en el qual, sense moció de censura, hi ha més vots en contra dels pressupostos i del mateix alcalde que a favor. La situació es traduirà en un panorama d’inestabilitat, que obligarà l’equip de govern a buscar suports puntuals, per la dreta o per l’esquerra, o a negociar consensos més amplis amb els socialistes.

Una cosa que sembla complicada tenint en compte que només falten un any i quatre mesos per a les eleccions i que tot es mira ja en clau electoral. Però la ciutat necessita un impuls que tant de bo arribi amb els pressupostos.Reforma laboral contra rellotgeLa reforma laboral negociada pel Govern central amb patronal i sindicats ha de convalidar-se al Congrés el 3 de febrer, però l’executiu de moment no compta amb prou vots perquè, a l’anomenat bloc d’investidura, el PNB i Esquerra Republicana exigeixen la prevalença dels convenis autonòmics i el Govern espanyol no vol tocar-hi ni una coma. Pot buscar el suport de Ciutadans, que es mostra favorable, però representaria un canvi de socis que ni agrada a Podem ni a Sánchez.

S’acabarà negociant amb presses i contra rellotge.

tracking