SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tot apunta que la situació a Ucraïna ja no té marxa enrere després que Putin hagi preparat el terreny per a una intervenció militar: primer reconeix la independència de les regions prorusses de l’est d’Ucraïna, després desplega les seues tropes en aquesta zona i aconsegueix l’autorització del Senat per a una intervenció militar. Aquests passos van acompanyats d’acusacions de genocidi contra la població russa d’aquestes regions i de sabotatges i atemptats que justificaran accions militars contra el règim de Kíev i una generalització del conflicte mentre l’OTAN també desplega tropes a l’Europa de l’Est amb avions sobrevolant el mar Negre. De moment, Europa respon amb sancions econòmiques amb la prohibició al govern rus d’operar als mercats financers alemanys i la decisió alemanya de suspendre el gasoducte que unia Rússia amb Alemanya pel Bàltic i previsiblement arribaran més sancions econòmiques que finalment perjudicaran a tothom perquè Rússia té el gas que necessita Alemanya i de moment ja s’han disparat les cotitzacions tant del gas com del petroli, amb les consegüents repercussions econòmiques a Occident, que difícilment pot prescindir dels subministraments russos, tot i que la presidenta de la Unió Europea, Ursula von der Leyen, assegurés ahir que el proveïment de gas a Europa està garantit encara que Putin talli el subministrament.

El problema és que el preu també es multiplicarà per proveir-se dels Estats Units o del Magrib i que Europa, a més de convertir-se en l’escenari del xoc, serà la gran pagana amb l’increment de costos de matèries primeres i les possibles sancions econòmiques que perjudicaran més els productes europeus que els americans. Putin esgrimeix que la seguretat de Rússia està en funció de la seguretat d’Ucraïna i que no acceptarà l’ingrés d’aquest país a l’OTAN perquè se sentiria amenaçada. La qüestió és fins on arribarà la protecció de l’OTAN al règim de Kíev i si Putin es conformarà amb ocupar l’est d’Ucraïna o intentarà l’assalt al govern de Kíev, però el que és segur és que entrem en una etapa de crisi i incertesa.

Un referent del còmic

Ha mort als seixanta-sis anys el dibuixant lleidatà Miguel Gallardo, tot un referent del còmic, que va crear un personatge com Makoki, un clàssic de la contracultura, i que també va saber atansar-se amb tendresa al món de l’autisme amb la seua obra María y yo, dedicat a la seua filla.

Feia anys que lluitava contra un càncer com va explicar a Algo extraño me pasó camino de casa i va mantenir sempre la vinculació amb Lleida, donant originals al Museu Morera, que li preparava un homenatge, de la mateixa manera que l’Animac.

tracking