SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha fet el primer pas per instal·lar un campus especialitzat en estudis aeronàutics a l’aeroport d’Alguaire. L’empresa pública Aeroports de Catalunya ha tret a concurs la construcció d’un edifici per a les escoles de vol que operen en aquesta infraestructura. Serà un immoble d’una sola planta de 371 metres quadrats, sobre la qual es podran construir nous pisos en el futur.

Segons consta al pla especial urbanístic aprovat el setembre passat, l’objectiu a llarg termini és que el complex arribi a acollir formació universitària o d’FP vinculada al sector aeronàutic. L’edifici del futur campus té un pressupost de licitació de gairebé 607.000 euros. L’empresa que s’adjudiqui les obres tindrà un termini d’onze mesos per completar-les, amb la qual cosa aquest nou equipament podria entrar en servei a partir del 2023.

Aquest concurs coincideix amb dos procediments més que estan en marxa per dotar de noves instal·lacions l’aeroport lleidatà i orientar-lo a usos industrials i de formació. D’una banda, s’espera l’adjudicació d’un nou edifici per al desenvolupament d’activitats del sector aeroespacial i, per una altra, s’ha obert una convocatòria per llogar durant deu anys hangars per a empreses al recinte aeroportuari. Evidentment, aquests plans i negocis no són la panacea que se’ns va vendre al pla d’explotació de l’aeroport de Lleida, llargament reivindicat pels representants polítics de Ponent i el sector empresarial i social.

Ni els vols de passatgers s’aproximen a les xifres previstes, ni Alguaire s’ha convertit en un mitjà de transport alternatiu per a les indústries agroalimentàries de Lleida o altres sectors amb una forta exportació, i moltíssim menys es postula com un complement per a alguns vols del Prat. Però sí que és cert que el Govern intenta trobar un nínxol de negoci per complementar els trajectes a les illes i de turisme de neu i que, si es consolida, pot convertir Alguaire en un centre d’estudis de l’aviació de primer ordre. Una infraestructura com aquesta, sense oblidar les metes més ambicioses per a les quals es va construir, ha d’aprofitar totes les oportunitats que se li presentin per ser viable i rendible.

Panorama desolador

Les filtracions, informes i notícies que s’estan coneixent des que va saltar l’escàndol del programa Pegasus i l’espionatge a independentistes i al mateix president del Govern espanyol i diversos ministres ens mostren un panorama bastant desolador dels mecanismes utilitzats per algunes estructures de l’Estat per contrarestar les aspiracions polítiques dels seus adversaris.

tracking