SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El que va ser ministre de l’Interior en el primer govern de Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, protagonitza l’última entrega dels àudios de la corrupció que va publicar dimecres El País. En aquests enregistraments s’escolta una conversa amb el comissari Villarejo i el cap de la Policia, Eugenio Pino, el mateix dia en què s’anava a presentar una denúncia davant de l’Audiència Nacional contra Jordi Pujol, els seus fills i Artur Mas, el 16 de desembre del 2012. D’aquests àudios es dedueix que la policia patriòtica va treballar a les ordres del Govern de Rajoy per buscar draps bruts dels adversaris polítics del PP i, en concret, que Fernández Díaz va dirigir personalment l’operació Catalunya.

Segons va concloure una comissió d’investigació creada al Congrés dels Diputats, les principals víctimes d’aquesta policia patriòtica van ser els independentistes catalans i els dirigents de Podem i en aquesta comissió Fernández Díaz va declarar que tot just va creuar amb Villarejo “dos paraules, gràcies a Déu”, i que durant els gairebé cinc anys en què havia exercit la responsabilitat de ministre de l’Interior “mai” havia despatxat “res amb el senyor Villarejo”. Però com que s’enxampa abans un mentider que un coix, els enregistraments ara públics demostren que no va ser així, que va mentir i que per molt que ho negui sota tortura, com ell mateix va assegurar, va dirigir l’assetjament als líders del nacionalisme català. I aquests àudios no són una simple declaració d’intencions polítiques, sinó la incitació o concreció d’una sèrie de delictes que sota cap concepte poden quedar impunes.

Taula agrària

Els productors de fruita i d’ametlla que hagin perdut la seua producció per les gelades de l’abril podran optar a ajuts de la Generalitat de fins a 100.000 euros per agricultor, i en el cas de les centrals, el suport màxim serà de 200.000. Així ho van explicar ahir a Lleida el president Aragonès i els consellers Teresa Jordà i Josep Torrent. Bé està el que bé acaba, perquè els afectats per les ruïnoses baixes temperatures van demanar des del primer dia un paquet de subvencions directes ja que les assegurances ni cobreixen al cent per cent les pèrdues i, per descomptat, no tenen en compte els danys als arbres ni als llocs de treball que d’una manera o altra cal compensar. La Generalitat havia anunciat 40 milions d’euros en ajuts per als productors i centrals i cooperatives que van veure arrasar les seues collites, però encara no s’havia concretat ni el quan ni el com. Evidentment res podrà suplir el total del que s’ha perdut, però és una bona notícia que s’hagin escoltat les demandes del territori i els seus representants agraris.

tracking