SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els drets humans no poden dependre del color de la pell, i el que va passar a la tanca de Melilla és una flagrant violació de la Carta Europea, que obliga a donar alimentació i cures sanitàries tots els migrants, encara que estiguin en situació irregular, fins que l’estat membre de la Unió Europea decideixi si retornar-los al seu país d’origen o si poden acollir-se a la condició de refugiats per les circumstàncies que siguin. I el que va passar aquest cap de setmana a la porta del Mediterrani d’entrada a l’Estat espanyol, i amb ell a Europa, és, sens dubte, inhumà. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de reflexionar i molt seriosament sobre les seues vergonyoses declaracions felicitant els policies després de la massacre.

No cap a l’Europa origen de la democràcia aquesta doble vara de mesurar que estem utilitzant amb els migrants. Si venen d’Ucraïna són acollits amb tota la solidaritat de la qual som capaços perquè el seu país ha estat envaït per les tropes russes i la democràcia del continent hi està en joc. En canvi, si venen del sud, on les dictadures imperen igual que a la Rússia de Putin, se’ls pot disparar sense miraments amb l’excusa que no es pot permetre que les màfies de persones aconsegueixin els seus objectius.

No és acceptable tanta hipocresia política perquè, a més, la Unió Europa està deixant en mans de països tercers i no democràtics la custòdia fronterera d’entrada al continent. La geopolítica està sempre sobre la taula i ningú pot viure’n al marge, però, si ja van ser un gir de 180 graus els acords del PSOE amb el Marroc i el Sàhara, més costa de digerir sentir un destacat dirigent de l’esquerra espanyola felicitant els policies amb morts sota la tanca i considerar “exemplar” l’actuació que es va portar a terme. Ningú dubta que la política migratòria és una problemàtica a resoldre per la Unió Europea, però d’obrir aquest debat a aplaudir l’execrable actuació a Melilla dista un món.

De savis és rectificar, i resultaria edificant que així ho fes el màxim representant del Govern espanyol.Diversitat és també llibertatAvui se celebra arreu del món el dia de l’orgull LGTBI+, una jornada per recordar i reivindicar la llibertat que tenen totes les persones per escollir la seua identitat sexual i el suport social i legal que han de rebre per poder viure d’acord amb la seua manera de ser i estimar. Aquest és un llarg camí en el qual s’ha avançat molt durant els últims anys, però en què encara queden massa estigmes i discriminacions que converteixen en víctimes molts representants d’aquests col·lectius. La diversitat és també llibertat i en aquest sender hem de seguir caminant i lluitant.

tracking