SEGRE
Manu Carreño amb Kiko Narváez.

Manu Carreño amb Kiko Narváez.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Formació Professional ha deixat de ser l’aneguet lleig de l’educació. Donàvem compte recentment del premi que van rebre uns alumnes d’FP de Caparrella que van dissenyar per a Vueling un sistema que redueix les cues per recollir la maleta als aeroports i un altre que guia els passatgers pel camí més ràpid fins a la porta d’embarcament. Una solució imaginativa a un problema real d’una empresa real.

Va ser el resultat de la seua participació en la competició 24 Hores d’Innovació Barcelona Dualitza, en la qual van quedar segons d’un total de setanta-dos equips. Són històries d’èxit que expliquen l’auge d’aquests estudis en els últims anys. Aquest curs hi havia 6.274 estudiants matriculats en cicles de grau mitjà i superior en centres públics i 1.357 en privats, cosa que suma 7.631, un 5,3 per cent més que els 7.246 de fa una dècada.

Més alumnes, però també més oferta d’estudis i més variada. L’escola Dancescape! de Lleida va anunciar ahir que a partir del curs que ve impartirà un cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic en Danses Urbanes, que oferirà vint places, després que el passat 17 de maig la Generalitat aprovés un decret per crear aquesta titulació i respondre així a les necessitats formatives i de qualificació detectades al sector. Aquesta modalitat d’estudis, que requerirà superar unes proves d’accés el pròxim dia 5 de setembre, només s’oferirà a Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Reus i Lleida.

Renovar-se o morir per atreure nous alumnes. Quaranta anys llargs després de l’estrena de la pel·lícula Fama i la seua mítica frase “teniu molts somnis, busqueu la fama. Però la fama costa.

I aquí és on comenceu a pagar, amb suor”, els musicals ja no són patrimoni exclusiu de Broadway, sinó que hi ha una nova generació de ballarins –també a Lleida– que volen obrir-se pas en el sector sense renunciar a uns estudis reglats i a un títol que els acrediti com a professionals. És només un exemple més de les moltes sortides innovadores que ofereix als joves l’FP, cada vegada més prestigiada i menys estigmatitzada.

Revisió del 112

Rectificar és de savis. El departament d’Interior revisarà el model de sales del 112 després de les crítiques dels sindicats de Mossos i abans de finals d’any presentarà un informe amb els canvis previstos per millorar aquest servei. Sens dubte, una bona notícia. Fa dos anys i mig es va tancar la sala del 112 de Lleida i es va centralitzar el servei a Reus. Des dels sindicats consideren que més proximitat i un millor coneixement del territori agilitzarien l’atenció de les emergències i evitarien confusions de toponímia.

tracking