SEGRE

EDITORIAL

L’educació sexual en l’adolescència

Creat:

Actualitzat:

El servei de Joventut de l’ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme) va organitzar el passat 22 de juliol una activitat nocturna per a persones d’entre 12 i 30 anys en la qual es van emular actes sexuals explícits, com sucar un plàtan de mel i nata i llepar-lo, col·locar preservatius en un pal o reproduir postures del Kamasutra. Montse Gual, regidora de Joventut del consistori, va reconèixer ahir en una roda de premsa aquests aspectes i va al·legar que un equip tècnic va donar llum verda a aquestes activitats, que han indignat alguns pares i intimidat alguns dels participants, sobretot nens i nenes de 12 i 13 anys. La síndica de greuges ja ha anunciat que obrirà una investigació.

És evident que el sistema educatiu i per extensió les polítiques municipals públiques han d’abordar les temàtiques sexuals i que com abans es debati i eduqui els nens i els adolescents en aquest aspecte de la seua vida, més preparats estaran per fer front a l’allau esbiaixada i en molts casos denigrant o masclista que la pornografia, avui a l’abast quotidià de molts nens, ofereix de les relacions sexuals. Ningú dubta de la bona intenció de la iniciativa municipal. L’error és que no es pot ni ha de tractar-se igual un grup de 12 anys que un altre de 18 o 25.

La tipologia de les proves, el llenguatge i per descomptat la interacció entre els grups s’ha d’adequar a cada edat i circumstància. A més, els pares han de tenir coneixement d’aquesta pedagogia. Per evitar situacions de violència sexual inadequades, per educar en la igualtat i la llibertat i per tractar amb naturalitat no imposada tot el relacionat amb el sexe, és fonamental la informació prèvia i la col·laboració de les famílies i Vilassar de Mar ha començat la casa per la teulada, encara que obre un debat interessant i molt necessari de com cal abordar des de l’escola i les famílies la importància d’unes relacions sanes i saludables i saber diferenciar-les de les tòxiques, dependents o denigrants.

Molts dels problemes de les persones adultes i les seues relacions sexuals parteixen d’un aprenentatge ple de tabús i de prohibicions de la infantesa o joventut.Nova era per al LleidaEl Lleida Esportiu va ser inscrit dijous com a equip de la Segona divisió RFEF de les lligues espanyoles i ahir ja es va oficialitzar un calendari d’una temporada que ha de servir per consolidar el projecte de la nova junta directiva, deixar enrere les amargors i vergonyes de l’anterior etapa i tornar el club que representa la ciutat i totes les comarques de Lleida a una categoria més conforme amb la història de l’entitat, la voluntat de ser dels seus aficionats i el potencial esportiu de Ponent. Sort i encerts.

tracking