SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El 80% dels titulats per la Universitat de Lleida (UdL) troba feina en un màxim de quatre anys després d’acabar la carrera. Un percentatge que és el més elevat del sistema universitari català (78%) i de l’espanyol (72%). Així ho testifica l’estadística que resulta de creuar les dades de la vida laboral disponible a la Seguretat Social amb els titulats que efectua el ministeri d’Educació, que detallen que el 54% d’aquests troba feina al cap d’un any d’acabar els estudis, un altre 14% l’aconsegueix en el segon, un 8% en el tercer i un 4% en el quart.

Aquesta és una de les dades més destacades d’un dossier que la UdL entrega a representants polítics de diferents institucions per donar a conèixer la universitat i obtenir suports que permetin millorar el seu finançament. En aquest també es remarca la importància que ha tingut la UdL des de la seua recuperació el 1991 en la formació de la població de les nostres comarques, en un estudi més ampli que publicàvem diumenge. La constatació de l’elevat grau d’inserció de la UdL, l’interès per estudiar aquí de joves d’altres províncies catalanes i espanyoles, i no només perquè algunes notes de tall siguin més baixes, i el prestigi que han adquirit facultats com la de Medicina, Agrònoms o Dret, només per citar-ne algunes, han de ser prou motiu perquè la societat lleidatana, sobretot les empreses, tinguin un grau d’implicació més elevat amb la universitat.

Aquest major vincle és fonamental per millorar el seu finançament i per aconseguir la comunió necessària que permeti crear més i millors sinergies.IntolerableMés de dos milions de palestins s’amunteguen a la franja de Gaza, una estreta banda costanera de 365 quilòmetres quadrats, després de més de quinze anys de bloqueig militar i quatre devastadores guerres amb Israel (2008-2009, 2012, 2014 i 2021). Amb una taxa d’atur que supera el 50% (70% per als joves), nou de cada deu aqüífers es troben contaminats i el subministrament d’energia elèctrica no supera, com a màxim, les deu hores diàries. Fa temps que l’ONU adverteix que l’enclavament mediterrani s’ha convertit en un territori inhabitable, ara de nou víctima d’atacs intolerables amb ja més de 31 palestins morts.

Mentre això ocorre, Israel anuncia una setmana més de foc contra la xarxa de túnels que feia anar la Jihad Islàmica. Una altra escalada bèl·lica que se suma a les amenaces de la Xina sobre Taiwan arran de la visita de Nancy Pelosi i la guerra d’Ucraïna, que ha passat ja a segon pla. Tot molt descoratjador per a milions de ciutadans d’arreu que observen atònits aquestes barbàries impròpies del segle XXI.

tracking