SEGRE

EDITORIAL

L'Aquelarre renaix després de la pandèmia

Creat:

Actualitzat:

No descobrirem res a ningú si afirmem amb total rotunditat que Cervera és una de les capitals de Ponent que més i millor cuiden el seu vessant cultural. I aquesta potència artística no prové sempre i només del suport que els diferents ajuntaments han anat donant a les iniciatives populars, sinó que en gran part prové de les diferents inquietuds dels seus veïns que reben, això és indispensable, el suport de les diferents institucions, començant per la Paeria de la capital de la Segarra. I d’aquest binomi d’iniciatives personals amb suport col·lectiu va nàixer el 1978 l’Aquelarre, idea de l’assemblea de joves que volien una festa desvinculada de les tantes de religioses que hi ha al calendari i que divulgaria la història del carreró de les bruixes d’aquesta localitat.

I així fins avui, que aquesta trobada màgica que barreja foc, música i tradicions ancestrals s’ha convertit en una de les festes obligades i més multitudinàries de Ponent i Catalunya sencera. Aquesta vegada, superat l’horror de la pandèmia que va obligar a suspendre’l el primer any i celebrar-lo amb moltes restriccions i precaucions el 2021, l’Aquelarre ha tornat a brillar com sempre, més si és possible. Un espectacle excel·lent que va agradar molt a les més de 30.000 persones que van participar de la festa per com explicava perfectament el renàixer al qual ens hem vist obligats tots després d’aquests dos anys de recolliment obligatori.Un any sense peatge

Els peatges de l’AP-2 es van aixecar l’1 de setembre de l’any passat i des d’aleshores el trànsit a l’autopista no ha parat de créixer.

De fet, segons les últimes dades, la xifra de vehicles s’ha gairebé doblat al seu pas per Lleida, fins a arribar als 18.231 al dia. Aquest dijous es complirà un any del final de la concessió i l’Estat ja prepara el pla per implantar noves formes de pagament per als usuaris, tant a les autopistes que han quedat lliures de peatge com a les autovies. Poc durarà l’alegria entre els usuaris habituals de l’AP-2, tant transportistes com particulars, perquè per al 2024 com a màxim tot apunta que tindrem uns nous peatges i aquesta vegada per a totes les vies ràpides.

No burxarem en el passat ni en el perquè mentre fa dècades que els catalans han de rascar-se les butxaques per utilitzar les principals vies de comunicació, ara, que acaben les concessions, hauran de tornar a pagar per finançar les carreteres que ja han sufragat amb escreix, però sí que demanaríem que en l’aplicació de les noves fórmules de pagament que s’implantaran es tinguin en compte aquests greuges històrics que fan que encara, en el dia d’avui, ni les nacionals a Tarragona o Aran no estiguin desdoblades.

tracking