SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat Lluís Companys va dir en el seu discurs d’investidura del 31 de desembre del 1933 que per encapçalar les nobles i justes causes del món ja hi ha moltes persones, però per defensar Catalunya només hi ha els catalans i avui, que SEGRE compleix quaranta anys, volem fer-nos nostra aquesta frase per traslladar als lleidatans la importància vital que té per a les comarques de Ponent, el Pirineu i Aran que un mitjà de comunicació de proximitat informi i vetlli per l’economia, la cultura, les infraestructures, l’esport, la política local i comarcal de tots i cada un dels seus municipis i ciutadans. Aquesta és la nostra prioritat. Les comarques de Lleida només tenen cabuda en els grans mitjans catalans o espanyols quan hi ha una tragèdia o es produeix una notícia de gran abast, com d’altra banda és lògic.

En canvi la prioritat de SEGRE sempre és donar veu als lleidatans, defensar els seus interessos, riure i plorar amb ells i controlar la propaganda que el poder exerceix. Aquesta va ser la idea original dels fundadors d’aquest diari i continua sent la bandera més alta que guia els passos del grup SEGRE quaranta anys després que sortís al carrer el primer exemplar tal dia com avui de fa quatre dècades. Hem ampliat sectors d’informació, tenim una edició en català des de fa 25 anys i disposem d’un diari digital, una televisió i diversos suplements culturals, esportius, tecnològics, agroalimentaris i comarcals, però no ens hem mogut ni un mil·límetre de la deontologia inicial: les opinions són lliures i els fets, sagrats.

Les comarques de Lleida, com tot Catalunya, les formen persones de diferents ideologies, nivell econòmic i cultural i religió, i aquesta pluralitat ha de quedar reflectida al nostre diari, líder indiscutible de vendes i difusió i amb un ampli i variat ventall de col·laboradors, que representen tota la societat. Haurem comès errors, com humans que som, però a la nostra redacció i a tot l’equip que conforma aquest grup periodístic l’únic ànim que ens ha mogut sempre és traslladar les notícies als nostres lectors amb el màxim rigor i fiabilitat. Avui arranquem amb aquesta efemèride un any carregat de celebracions per a aquesta feliç commemoració.

Hem organitzat una exposició itinerant, per totes les comarques lleidatanes, Aran i la Franja, del més destacat de les nostres portades com a reflex d’aquests quaranta anys, però hi haurà moltes altres activitats per fer partícips els nostres lectors, el nostre principal aval, de la importància del periodisme de proximitat. Així mateix, enfoquem el futur amb optimisme perquè la reconversió mediàtica que obliguen les noves maneres de fer arribar les notícies a la societat ha donat més valor a les capçaleres professionals i de solvència contrastada. Moltes gràcies a tots els lectors per la seua fidelitat.

tracking