SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ho advertíem el dia de l’assassinat d’Irina, la jove de 34 anys de Balàfia i mare de cinc fills, el marit de la qual està empresonat, com a presumpte autor de la seua mort; el masclisme és un terrorisme domèstic que no para, una xacra que la nostra societat no pot ni ha de permetre i que aquest any ja ha costat la vida a 48 dones a l’Estat espanyol, que han vist mutilada la seua existència per parelles, exparelles, coneguts o desconeguts. El “ja n’hi ha prou” que encapçalava la pancarta de les lleidatanes i lleidatans que aquells dies van sortir al carrer per exigir mesures davant d’aquest continuat maltractament a les dones pel simple fet de ser-ho va arribar ahir al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va comparèixer d’urgència al conèixer-se els recents assassinats de dones, quatre dels quals en les últimes 24 hores. “Hi ha un sentiment de profunda frustració per cada assassinat.

Hi ha una successió terrible de crims, una proliferació inusual que no respon a cap patró temporal ni de cap altre tipus”, va dir. Marlaska ha ordenat a les forces de seguretat una intensificació de les mesures de protecció a les víctimes de violència masclista i que les valoracions de risc policials primin les actuacions “més favorables” per a les dones i els fills. També va anunciar que s’intensificaran les mesures contra els “agressors reincidents”.

No podem criticar la decisió del responsable d’Interior. És més, l’aplaudim, però reiterem el mateix que el trist dia de l’assassinat d’Irina, no n’hi ha prou amb les mesures punitives, legals i penals, cal un protocol de tolerància zero contra qualsevol indici de masclisme en tots els sectors de la nostra societat, des de les guarderies fins a les residències de jubilats, les empreses, els mitjans, la televisió i les xarxes socials. Només amb un canvi radical de rols educatius i pedagògics farem un pas endavant per acabar amb el maltractament físic, psicològic i social a les dones, el camí de les quals cap a la igualtat es veu amenaçat en molts països, com tots els del món islàmic, amb l’Iran i l’Afganistan al capdavant, però que en el món occidental està també fent passos enrere en nombre de morts quotidianes.

Prevenció d’incendis

El Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida ha identificat, dissenyat i tramitat a la Generalitat sis àrees d’intervenció en diversos boscos de l’Urgell, el Segrià i les Garrigues per millorar la prevenció a les pròximes campanyes d’incendis forestals.

Una és l’obertura de camins que els pastors poden ajudar a mantenir nets de vegetació amb els ramats i que és una excel·lent idea per assegurar el manteniment d’aquest ofici tradicional i ajudar a prevenir els incendis.

tracking