SEGRE

EDITORIAL

El Pirineu resisteix tot i l'escassetat de neu

Creat:

Actualitzat:

Port Ainé, Espot i Boí Taüll van registrar dimecres un ple a les pistes, mentre que Baqueira i Port del Comte també van rebre centenars d’esquiadors. Aquestes ganes d’esquí i aires de muntanya han propiciat que els hotels del Pirineu hagin aconseguit aquests dies nadalencs una ocupació d’entre el 60% i el 70%, un percentatge encara superior als allotjaments que se situen a peu de pistes. Aquestes bones dades arriben malgrat l’escassetat de neu als cims, a causa de les altes temperatures registrades el mes passat i que han fet que les estacions de fons només puguin obrir per a raquetes i que hotels d’Aran registressin un degoteig d’anul·lacions, que en part van quedar compensades per noves reserves per Cap d’Any i els primers dies del 2023.

Per la seua part, els bungalous també comptaven amb el 70% de places reservades i les cases del turisme rural tenien una ocupació del 50%. Les segones residències igualment van assolir xifres gens menyspreables, la qual cosa beneficia els restaurants i comerços de les comarques de muntanya. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, es va mostrar satisfet per aquestes bones dades i confiat que s’arribarà als 200.000 forfets venuts durant la campanya de Nadal.

A falta de les xifres definitives, només es pot felicitar tant les pistes com l’hostaleria per haver aconseguit fidelitzar aquest gran nombre de turistes que reben ja a totes les estacions de l’any. Perquè si el Pirineu fa un parell de dècades només era conegut i visitat pels aficionats a l’esquí, ara té una àmplia oferta d’aventura, excursionisme, cultura, lleure i hostaleria que l’han convertit en un atractiu de primer ordre a Catalunya. És cert que Aran s’emporta una gran part del pastís turístic, però no és menys veritat que Boí Taüll, Port del Comte, Port Ainé, Espot, Tavascan i totes les estacions de fons han fet grans esforços per millorar, dels quals ara cullen els fruits.

El canvi climàtic i l’ascens gradual de la cota de neu queda compensat amb la innivació artificial, però caldrà anar abordant també aquesta reconversió o modificació del sector.

Desitjos per als Reis Mags

Els bons desitjos van arribar ahir a la nit a cada racó de les comarques de Lleida a través dels Reis d’Orient, que per fi van deixar enrere totes les restriccions de la pandèmia i van poder repartir il·lusió entre els més petits. El final de la guerra d’Ucraïna, que el coronavirus passi a ser història, que cessin els feminicidis i la salut són els anhels més compartits però la llista d’injustícies i desigualtats és molt més llarga i tant de bo puguem retallar-la aquest any que tot just arranquem.

tracking