SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El periodista i empresari lleidatà Tatxo Benet reflexionava aquest cap de setmana des del seu perfil de Facebook (és dels que van sortir de Twitter quan hi va arribar Elon Musk) sobre com el sector turístic del Pirineu ha sabut fer els deures fins al punt que en una campanya nadalenca en la qual les precipitacions han brillat per la seua absència es podien tenir grans dies d’esquí “amb sol i la neu en magnífiques condicions”. Benet lamentava que el tancament de pistes als Alps per falta de neu encomani les informacions sobre l’esport blanc al nostre país. “Som uns privilegiats”, sentenciava.

I és que tant ell des de Baqueira com altres usuaris des d’altres estacions del Pirineu lleidatà constataven que els canons de neu artificial i un bon manteniment de les pistes han permès esquiar en molt bones condicions. Prova d’això és el balanç turístic de les festes, que ha deixat des del 26 de desembre fins ahir diumenge més de 45 milions al Pirineu, segons els càlculs del Patronat de Turisme de la Diputació. És innegable que s’ha trobat a faltar una gran nevada que deixés bons gruixos, però el sector turístic ha demostrat que està preparat per afrontar hiverns amb baixes precipitacions.

Les estacions d’esquí són importants, però les activitats lúdiques i culturals, el comerç i la restauració completen una oferta cada vegada més consolidada. I en aquest context els complexos hivernals han venut durant aquestes dos setmanes 225.000 forfets, la qual cosa representa un 12 per cent més respecte a les previsions inicials. Un balanç més que positiu si es té en compte que la falta de neu i les altes temperatures han jugat en contra dels interessos del sector.

En aquests 14 dies de campanya de Nadal el conjunt de les comarques de Lleida, tant de muntanya i com del pla, han rebut prop de 100.000 visitants que s’han allotjat en establiments de turisme reglat com hotels, cases de turisme rural, bungalous i apartaments turístics, la qual cosa ha generat unes 230.000 pernoctacions en el conjunt de la demarcació. I a aquestes xifres cal sumar les segones residències i els habitatges d’ús turístic. El sector aprova amb nota, la qual cosa ens beneficia a tots els lleidatans.

Una altra pluja de pedres

La pluja registrada ahir en diferents municipis de les comarques de Lleida va ser molt ben rebuda en plena sequera, el que és intolerable és que hi hagi pluja de pedres. Dos cotxes es van veure afectats dissabte per l’impacte del despreniment de roques a la carretera C-13 al seu pas per Camarasa. Tot va quedar en un ensurt, però és urgent revisar la seguretat d’aquesta via en el tram de la font de les Bagasses.

tracking