SEGRE

EDITORIAL

Tolerància zero amb la violència a l'esport

Creat:

Actualitzat:

El subcomitè de competició de la delegació territorial de la Federació Catalana de Futbol ha acordat aquesta setmana sancionar amb 27 partits de suspensió i una multa de 229,5 euros el jugador ja expulsat de l’Agramunt per agredir amb un cop de puny l’àrbitre en el descans del partit de Segona Catalana contra el Palau d’Anglesola disputat diumenge passat. El subcomitè ha aplicat l’article 322, imposant la màxima sanció –25 partits– en el qual es diu que “incorrerà en suspensió de quinze a vint-i-cinc partits (...) qui agredís l’àrbitre, assistents, directius o autoritats esportives, sempre que l’acció fos única i no originés cap conseqüència danyosa”. La sanció és, doncs, exemplar, qualificatiu que també es mereix la reacció del club del futbolista.

Ni draps calents ni excuses per intentar rebaixar l’acció: expulsió immediata i tolerància zero amb qualsevol acció de violència al camp o fora. Són aquests els valors que han d’inculcar tots els clubs, tant amateurs com professionals, perquè la base els prengui com a exemple de comportament individual i col·lectiu. I posats a lloar a tots els implicats en aquest trist episodi esdevingut el cap de setmana passat al Pla d’Urgell, és just reconèixer també l’acte de contrició públic fet per l’agressor a través d’una carta dirigida a aquest diari.

Ningú està exempt d’errar i saber demanar perdó, reconèixer l’ofensa comesa i assumir la culpa és també una manera de contribuir a acabar amb aquestes actituds impròpies del món de l’esport, en el qual el respecte al rival, als companys, a l’entrenador, al públic i per descomptat als àrbitres és vital perquè les diferents competicions siguin portadores d’equitat, treball en equip, igualtat, disciplina, sacrifici, inclusió, perseverança i consideració, que són valors sense els quals qualsevol competició perd la seua essència. Hauríem entre tots de fomentar l’esperit olímpic –l’èxit d’altres mai no ha de ser motiu d’enveja o enfrontament sinó una motivació per seguir endavant i intentar ser millors cada dia–, en totes les especialitats esportives.

Pujada de tipus

El BCE desconfia del descens de la inflació a l’eurozona i torna a apujar tipus un 0,50%, a banda d’advertir que seguirà en aquesta línia almenys un mes més per continuar frenant els preus, la qual cosa deixa milers de famílies amb l’ai al cor per l’alça de les hipoteques variables. Caldrà anar pensant a posar un límit a aquests increments que sens dubte poden desestabilitzar molts pressupostos individuals i empresarials si no volem tornar a paralitzar la roda econòmica.

tracking