SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van convocar ahir una reunió extraordinària per analitzar internament el fenomen de les violacions grupals a menors a Badalona, després que en els últims mesos hagin transcendit almenys cinc casos en aquesta localitat, en una de les quals la família de la víctima va haver de fugir per amenaces de l’entorn de l’agressor. D’altra banda, Xavier García Albiol, el que serà alcalde del Partit Popular de Badalona a partir del 17 de juny, dia en què es constitueixen els ajuntaments, promou una modificació penal perquè s’avanci l’edat imputable, ara 14 anys, perquè els nens que cometen aquestes agressions sexuals puguin ingressar en centres de menors. Davant d’aquesta xacra col·lectiva es poden fer algunes consideracions: en primer lloc tancar nens no és la solució a un problema que té un vessant cultural i social molt ampli i divers.

Però és evident que no fer res i permetre que mentre la víctima passa un dels moments més difícils de la seua vida l’agressor torni al carrer l’endemà sense més control o càstig que una teràpia obligatòria o un seguiment dels assistents socials o educadors, és encara pitjor. Per tant, el que s’ha de fer és aturar aquest masclisme estructural que s’escenifica en violència sexual contra les dones des de diversos àmbits, i tots requereixen més recursos i tolerància zero des de les administracions als mitjans de comunicació, a més de noves i efectives normes per a l’accés a la pornografia, que segueix patrons de cosificació de les dones a extrems intolerables i que per imitació calen en molts menors. Finalment, l’escola ha de ser la primera baula per revertir les alarmants xifres de violacions que es produeixen des del carrer fins a les festes i l’àmbit més familiar i proper.

Ningú creu o pensa que sigui un tema fàcil, però el que està clar és que cal dedicar-li molta més atenció, legal, pressupostària i d’especialistes del que li destinem ara. I a poder ser, una unió dels partits democràtics per no treure rèdits polítics a aquestes salvatjades.VergonyósUna interlocutòria dictada pel titular del jutjat d’instrucció número 15 de València, encarregat de la investigació de la gestió de l’antiga conselleria de Mónica Oltra en relació amb els abusos del seu exmarit a una menor tutelada per la Generalitat Valenciana, ha revelat que un informe policial clau per demostrar la seua innocència en la casua estava a punt poc més de dos setmanes abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28M i que no s’ha fet públic fins ara. La instrumentalització política de l’aparell judicial requereix una reflexió sobre aquest sector vital de l’estat de dret.

tracking