SEGRE
La Paeria presenta un pressupost de 164 milions d'euros, amb 5,1 per a inversions

La Paeria presenta un pressupost de 164 milions d'euros, amb 5,1 per a inversionsITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

La setmana que tot just ha fet cinc mesos de la materialització del Pacte de Sant Joan, el govern d’entesa que formem ERC-AM, Junts per Catalunya-Lleida i El Comú de Lleida-Podem-ECG hem fet públics els pressupostos per al 2020. Som el canvi honest, valent i emprenedor per a Lleida i el balanç presentat n’és segurament el millor exemple, tot i no tractar-se d’unes xifres somniades.

Ho vam dir a la roda de premsa i ho gestionarem en els propers mesos: el pressupost per a l’any que ve és contingut en la despesa i realista en els ingressos i és la proposta més bona i factible que podíem fer atesa la situació econòmica en què es troba la Paeria. Una situació, recordem-ho, marcada per un deute de 175 milions d’euros: ràpid de dir però complex de liquidar.

Els ciutadans i ciutadanes de Lleida mereixeu ser atesos amb una gestió responsable dels vostres diners, lluny d’inversions aparentment poderoses però temeràriament irreals. I en aquest marc ens mourem: el 2020 serà l’any del microurbanisme, d’assegurar que la ciutat és un espai agradable, segur i just per a tothom i l’any de treballar per desencallar projectes històrics de la ciutat com el Museu Morera. Atendrem les emergències socials i incrementarem l’oferta de lloguer assequible i d’habitatge social, perquè el dret a l’habitatge digne és inqüestionable i indefugible. Construirem l’Escola de Pinyana, la Bústia Ètica i defensarem un model comercial equilibrat, parant especial atenció en la promoció del comerç de proximitat. Emplenarem d’esforç i dedicació la nostra condició de representants i servidors públics i això també passa per obrir finestres i aixecar catifes. En aquest sentit, dimecres vam acudir per primera vegada a l’Oficina Antifrau i a Fiscalia. Creiem que cal impregnar d’ètica i bon govern totes i cadascuna de les nostres actuacions.

Amb tot, doncs, és evident que treballem i treballarem per recuperar l’equilibri econòmic del consistori, per renegociar el deute a fi de fer-lo més suportable, per revisar i fiscalitzar els contractes de serveis amb empreses externes i per millorar la gestió integral de la Paeria. Encara no hem viscut ni una vuitena part del mandat però som conscients que el millor llegat que podem deixar a la ciutadania és una gestió responsable, prioritzant aquells projectes de ciutat que generin consens i responguin a un interès general. Així doncs, comencem endreçant la casa i deixant de xutar la pilota cap endavant per elaborar un bon Pla d’Acció Municipal i a partir d’aquí poder introduir canvis substantius amb nous programes i nous projectes. Sembrem futur i ho volem fer amb la certesa que creixerà en una terra sana. El canvi honest i valent ha començat.

tracking