SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Acció de gràcies

1r Tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida

Toni Postius

Toni Postius

Creat:

Actualitzat:

S’atansa el Nadal i, en aquestes dates, totes i tots acostumem a girar la mirada enrere i fer balanç del que ha estat l’any viscut. No exagero si dic que ha estat un any històric per la ciutat de Lleida. Era l’any 1979 quan es van produir les primeres eleccions municipals en democràcia. Quatre dècades de Nadals i de caps d’any amb el mateix color al govern municipal van desembocar en el canvi de l’actual 2019, que ara finalitzem.

El 2019 ha estat un any tan intens i tan transcendental per a la nostra ciutat que el balanç que convé fer no és un balanç material, com el d’altres anys. Aquest cop no toca parlar d’ingressos i despeses o d’actius i passius, no ha de ser un balanç comptable. Contràriament a això, el balanç que convé fer és un balanç immaterial, de valors. Valors de difícil quantificació però de gran rellevància com l’agraïment, l’amistat, l’esforç i el compromís han estat els referents que ens han guiat durant tot aquest any. I precisament l’agraïment és el valor sobre el qual vull centrar les meves darreres paraules de l’any.

Massa cops ens costa utilitzar la paraula gràcies. I crec que mai és tan justificada com en les intenses experiències que he viscut aquest 2019.

En primer lloc, gràcies als que van apostar per un canvi a la ciutat. En aquest cas no era tant una decisió ideològica com un gest d’alternança política que, pel fons i les formes, convenia a Lleida. I lligat a això, gràcies als companys de viatge amb els quals afrontem el repte de fer una Lleida valenta, justa, emprenedora, connectada, segura, propera, compromesa i saludable.

No era fàcil arribar a un acord com el que s’ha aconseguit, entre tres forces polítiques diferents, per tirar endavant el canvi a la ciutat després de 40 anys amb el mateix govern. Crec que és un precedent de com es poden fer les coses posant al davant de tot els objectius de ciutat i adaptant la ideologia de cadascú al bé comú. Esperem ser un referent de cara al futur proper en el nostre país. Els compromisos i les renúncies de tots permetran que reeixim en el que la ciutadania ens va demanar el maig passat. Gràcies també als treballadors i treballadores de la Paeria. No solament hem constatat el seu alt nivell humà i professional sinó que la rebuda que hem tingut i la gran predisposició a treballar per la ciutat s’ha de valorar i honorar a cadascú d’elles i ells en les funcions que els toquen desenvolupar.

Però Lleida no és només l’Ajuntament. La ciutat la fem entre tots i em sento amb l’obligació d’expressar el meu agraïment a aquells i aquelles que es lleven cada dia amb l’objectiu de fer un món millor. Gràcies als que volen desenvolupar el seu projecte de vida a la ciutat. Gràcies als que ensenyen els nostres joves, als que curen els nostres malalts i als que, d’una manera o altra, dediquen la seva vida als més desafavorits.

Gràcies també als que defensen el nostre país al carrer, malgrat la repressió a la qual està sotmesa Catalunya. Gràcies a tots aquells que ja fa massa temps que són a la presó o a l’exili, i que passaran un altre Nadal lluny de casa i dels seus, per l’única causa de defensar la democràcia. I gràcies als que no comparteixen el nostre projecte polític: ells són els que més ens encoratgen a fer les coses millor, de manera més eficient i més transparent.

Amb aquest article tanquem un 2019 històric, amb la mirada posada en un 2020 esperançador. També serà un 2020 de noves oportunitats per a la ciutat de Lleida. Creiem en la democràcia i creiem que és la gent qui ha de decidir el futur de la seva ciutat, del seu país, de la seva nació. Desitgem que el 2020 sigui un any on predomini la democràcia i la llibertat. Després de la sentència del TJUE, exigim la llibertat dels presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats.

Només em queda desitjar-vos un bon Nadal en companyia de les vostres famílies i, com us demanava l’any passat, no deixeu de tenir presents en les vostres celebracions els nostres companys presos i exiliats. Que l’any nou els porti a elles i a ells la llibertat. Bon any i bon 2020!

tracking