SEGRE

Creat:

Actualitzat:

He volgut intitular aquest article en termes dels dies després, perquè l’experiència i la pressió a la qual ens ha sotmès la situació d’alerta sanitària per la Covid-19 és, malauradament, un mestratge que ens ha obligat a gestionar amb emergència el present i ens emplaça a programar amb molt rigor, transversalitat i generositat el futur proper. No podem parlar de terminis, seran situacions concretes, particularitats que caldrà analitzar segons cada context, ritmes diferents, reptes que aniran sorgint i que haurem d’anar gestionant amb un altíssim sentit del deure i de servei públic.

L’equip de govern de la Paeria, en un entorn de connexió directa amb la ciutadania, ha anat dissenyant les prioritats, gestionant les emergències, creant nous recursos adaptats a aquesta realitat canviant que provoca l’emergència pel coronavirus.

Hem anat teixint un dia a dia basat a crear serveis, recursos i respostes a una ciutadania, la nostra, la de Lleida, que ha estat globalment exemplar, en el fons i en les formes. Treballem transversalment perquè tots els àmbits connectin.

Però aquest punt d’unió entre totes les responsabilitats del govern municipal s’acabaran trobant en un punt únic i comú: la necessitat de polítiques econòmiques i de promoció que, pas a pas, els dies després, permetin que la massa socioeconòmica de Lleida torni a agafar musculatura i, en conseqüència, la ciutadania recuperi la normalitat, la seva normalitat. Cadascú en el seu nivell i en la seva situació particular. Tothom ha de tenir i trobar la seva cobertura.

Hi hem pensat quan hem activat totes aquestes mesures, que són públiques i se’n pot seguir la seva evolució a l’espai web https://www.paeria.cat/cat/ajuntament/covid-19/

El nostre compromís com a govern i el meu particular com a responsable de la promoció econòmica és activar mesures econòmiques concretes que donin eines i recursos al sector empresarial en general i, específicament, a les pimes i els autònoms, que suporten, sempre, el gran pes de totes les crisis.

Ells i elles són el veritable motor no només de l’economia lleidatana, sinó que també en ells recau la responsabilitat de fer que el cor de la ciutat bategui per a tothom. Per tant, si necessiten reconeixement, mesures i un esforç addicional, l’han de tenir.

Per això, proposo un gran pacte per als dies de després. Una taula de diàleg amb tots els sectors implicats amb ganes de construir: les patronals i els agents econòmics del comerç, turístics i hoteleres, els serveis i també els sindicats. Un gran pacte des del consens polític i institucional, amb la veu dels referents en creació d’ocupació i de formació, perquè caldrà estimular la recuperació de llocs de treball i reciclar, si convé, els paràmetres de formació per adaptar-los a la nova realitat que està sorgint.

Una taula de diàleg oberta també a aquelles iniciatives econòmiques que hi vulguin ser a nivell particular, que tinguin coses a dir, i no deixar de banda les veus de l’agricultura i l’agroindústria, igual que el pull tecnològic que tenim i que hem de saber incorporar al relat de la imatge i la promoció econòmica de la ciutat de Lleida. Segurament estem davant de la fi dels compartiments estancs entre els uns i els altres. Segurament aquesta crisi ens obre l’oportunitat de crear un nou marc de treball, de participació i d’estimulació de l’economia a tots els nivells possibles.

En definitiva, els dies de després els dedicarem a aconseguir que vostè, sí, vostè, que ara ens llegeix, sigui quina sigui la seva condició i situació, tingui a la seva disposició els recursos que li permetin normalitzar el seu dia i accedir a totes les oportunitats possibles.

Per això som el govern municipal, obert i transversal, i també per això, els equips de la Lleida Emprenedora que abracen la promoció econòmica, l’emprenedoria, l’ocupació, el turisme, el consum, el comerç, els mercats i la responsabilitat social estan a disposició de la ciutat de Lleida per recomençar amb rigor i una enorme responsabilitat.

tracking