SEGRE

Creat:

Actualitzat:

A pocs dies vista de la presentació de la iniciativa que ens permetrà consolidar un projecte de Comunitat Científica Emprenedora de Lleida, vull posar de manifest la relació entre conceptes que esdevenen essencials en el plantejament estratègic de la Lleida del segle XXI.

Em refereixo a la suma de valors com ara col·laboració, comunitat, ciència i talent. I en aquest context, vull posar de manifest que aquest afany de treballar i projectar en comunitat és ben visible en moltes de les accions que podem circumscriure en un àmbit general de govern de l’ajuntament de Lleida i en el nivell concret de la Promoció Econòmica i l’Emprenedoria. Així les coses, l’argumentari que plantejo es pot descriure en tres escenaris propers.

Primerament, el fet que de manera col·laborativa la Paeria ha entomat el lideratge de la presentació, el proper dia 25 de novembre, en format telemàtic, de la Comunitat Científica Emprenedora de Lleida, un projecte en què treballem amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el programa The Collider de la fundació Mobile World Capital Barcelona, Globalleida i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Aquesta comunitat obre un nou espai de connexió i intercanvi entre la investigació, les institucions científiques i les empreses de diferents dimensions i trajectòries entorn d’elements que tenen en comú: la ciència, la tecnologia i, en definitiva, el mercat. En la primera trobada de divulgació, Lleida exposarà dues veus, la del grup Saltó i també la d’Akis Internacional, totes dues amb un vincle fort amb el Parc Científic i amb arguments suficients, solvents i incontestables per explicar la seva realitat a l’hora de crear el que volem anomenar una empresa de ciència, a Lleida.

En segon lloc, també és fruit de la col·laboració entre la Paeria, la Universitat de Lleida i el Parc Científic la tasca ingent que duem a terme entorn del projecte Inno4Agro que anem desplegant amb la visió de crear un ecosistema d’innovació que permeti el reconeixement del territori i el desenvolupament d’un sistema productiu capdavanter i, encara més, requerim la complicitat de la ciutadania en la recerca d’un sistema agroalimentari sostenible i saludable.

I tres: la ciutat de Lleida, per mèrits propis, serà subseu d’una de les iniciatives més potents en el terreny de l’impuls pel desenvolupament digital de la societat que, inexcusablement, participa en la millora de la vida i la qualitat de vida. Estic parlant del Mobile Week Catalunya i de les accions que realitzarem a la Mobile Week Lleida, el març del 2021, en diferents ubicacions de la ciutat. Les activitats a Lleida posaran en valor l’àrea 5G, projecte promogut, entre altres, amb la MWCapital, per impulsar la innovació digital als sectors agroalimentari, comercial i logístic, que pugui atraure inversió al territori i projecti la ciutat arreu. A més, ens permetrà debatre temes tan d’actualitat com ara el teletreball i la ciberseguretat, la reputació digital i la privacitat a internet, la digitalització del comerç de proximitat o bé els serveis digitals dirigits a la ciutadania, entre altres temes d’un programa que creix i madura, dia a dia.

Lleida és ciència, és talent, és comunitat i de tots i cadascun de nosaltres depèn que no desistim de teixir col·laboracions heterogènies i, per damunt de tot, productives pel bé i el progrés comú.

tracking