SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Un any per recordar

1r Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme de la Paeria

Postius, a la falda de la seua mare quan era petit.

Postius, a la falda de la seua mare quan era petit.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan venen temps difícils és molt positiu haver aprofitat millors èpoques per assentar uns bons fonaments que permetin fer front a les dificultats. Una bona economia permet fer polítiques de despesa potents per ajudar els que més ho necessiten en els pitjors moments. Malauradament, aquest no ha estat el cas de la Paeria que ens vam trobar fa un any i mig. Les sospites de mala gestió es van confirmar quan es van posar damunt de la taula els comptes de la liquidació de l’any 2019: un endeutament de 175 milions d’euros i un dèficit en el tancament de més de 10 milions d’euros entre inversions no finançades, factures pendents de pagar i el resultat negatiu fruit d’una despesa descontrolada en els darrers mesos de l’anterior mandat.

Malgrat les dificultats d’un any que serà recordat des de la negativitat, la Paeria no s’ha aturat en cap moment. Diria més: s’ha treballat com mai. A més de la feina sobrevinguda provocada per la pandèmia, s’ha continuat treballant en els grans reptes que té Lleida en els propers anys. En aquest any 2020 s’han posat les bases de la transformació urbana i industrial que ens vam comprometre a abordar i que esperem que ben aviat siguin una realitat. Hem encarrilat la construcció d’una nova estació d’autobusos per la ciutat, estem en vies de desencallar el Pla de l’Estació després de quinze anys de deixadesa i estem planificant un model comercial mixt entre comerç tradicional i grans superfícies integrat dins de la trama urbana consolidada que permetrà afrontar el futur sense oblidar-nos del comerciants que han dedicat tota la seva vida a Lleida.

Així mateix, hem sembrat per fer realitat la necessària industrialització de Lleida. Promovem, i ja s’està tramitant, una gran ampliació del sòl industrial de la nostra ciutat. Per fi el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans serà una realitat. Volem atraure una industria pròpia del segle XXI, neta, sostenible, creadora de riquesa però respectuosa amb el medi ambient i amb els trets culturals, socials i paisatgístics de les nostres terres. Una indústria basada en el coneixement, la innovació i la recerca i amb un gran component logístic per aprofitar la privilegiada situació geogràfica de la nostra ciutat.

També destacaria la col·laboració que ha existit entre sector públic i societat civil, de la qual són un bon exemple els acords amb els diferents col·legis professionals de la ciutat que agilitzaran la tramitació de llicències o les inspeccions tècniques d’edificis. Es tracta de compartir maneres de fer diferents per obtenir millors resultats. Sempre tenint present el nostre darrer objectiu: servir a Lleida i la seva gent i, en aquesta època tant complicada que ens ha tocat de viure, facilitar a tothom la relació amb l’administració.

I tampoc no hem deixat d’actuar sobre les vies i carrers de la nostra ciutat. Un microurbanisme de proximitat que ha permès ampliar voreres, millorar la senyalització vertical i horitzontal, implantar més elements de seguretat vial, reparar ferms en molts carrers, condicionar camins i tantes actuacions que fan de Lleida una ciutat millor que un any enrere, malgrat tot. Una ciutat millor i també una ciutat més humana. Els carrers de Lleida són avui una mica més de la gent i menys dels vehicles. La implantació del projecte Ciutat 30 ha permès que el noranta per cent dels carrers tinguin la velocitat limitada a trenta quilòmetres per hora, la qual cosa suposa un augment de la seguretat i de la qualitat de vida dels vianants.

I seguirem treballant. Tenim molta feina per endavant per fer de Lleida la ciutat que somiem. Els que estimem Lleida ens agradaria que fos reconeguda com un lloc d’oportunitats, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius. Ningú hauria de marxar de Lleida per poder desenvolupar el seu projecte de vida. Això és el que ens mou i no pararem fins a aconseguir-ho.

tracking