SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

La llavor del canvi: entesa, feina i molta il·lusió

Creat:

Actualitzat:

Tot just fa dos anys, el mes d’abril del 2019, es publicaven al Butlletí Oficial de la Província de Lleida les candidatures per a les eleccions municipals que tindrien lloc aquell mes de maig. La nostra ciutat respirava temps de canvi.

El govern municipal d’entesa a la Paeria va assumir el gran repte de desenvolupar socialment, econòmicament, urbanísticament i culturalment la ciutat de Lleida. Un mandat, l’actual, que complirà aviat el segon aniversari enmig de la major crisi econòmica i sanitària des del restabliment dels ajuntaments democràtics. Poc ens podíem imaginar que viuríem una situació com la provocada per la Covid-19, que ha colpejat de manera cruel les nostres famílies, la nostra ciutat i el nostre país. Malgrat tot això, al llarg d’aquest mandat hem treballat incansablement per fer de Lleida una ciutat d’oportunitats, una ciutat amb futur.

La industrialització pendent i l’aposta per l’empresa del segle XXI han de ser el motor que impulsi Lleida cap a un futur que sigui coherent amb les condicions objectives que té, i que fins ara no hem estat capaços d’aprofitar i posar en valor. Es tracta de tenir ambició i de creure’ns que podem ser una ciutat de primera, i de posar al servei d’aquesta idea totes les potencialitats que tenim al nostre abast.

Fa uns dies han començat les obres del nou polígon industrial conegut com a Torre Solé al SUR-35, situat entre l’LL-11 i la variant sud, que comptarà amb més de 35 hectàrees, de les quals 20 estaran a disposició per implantar-hi noves empreses. El govern de la Paeria ha treballat amb els agents implicats per desencallar un projecte de gran potencial com és aquest, una prioritat del govern d’entesa i un objectiu perquè Lleida segueixi sent capital. Després de gairebé 15 anys sense disposar d’un polígon d’aquestes característiques, Lleida posa a disposició de les empreses parcel·les de sòl de diferents dimensions, des dels 5.000 m

2

a 25.000 o 30.000 m

2

. Aquest nou polígon d’iniciativa privada suposa una inversió de més de 9 milions i dona resposta al dèficit industrial que tenia la ciutat. I en aquest mateix sentit, la Paeria està impulsant el desenvolupament de Torre Blanca-Quatre Pilans, així com el desenvolupament de l’àmbit del SUR-41, al mateix polígon dels Frares.

Tota aquesta feina, que s’està fent i que sovint no es veu, respon a la necessitat que Lleida ha de poder captar empreses, inversions i seguir amb el desenvolupament industrial que és vital per a la ciutat.

També el passat ple va aprovar un pla de millora urbana que permetrà construir un nou edifici comercial, d’oficines i habitatges al cor de l’Eix Comercial i amb sortida tant al carrer Sant Antoni com a l’Avinguda Blondel i que connectarà els dos eixos. Aquest pla de millora estava pendent des de feia quasi vint anys i planteja un edifici de fins a quatre plantes i 3.756 m

. Aquestes iniciatives han d’ajudar-nos a recuperar la vida d’un eix comercial únic a Europa i en el qual tant creiem des del govern de la Paeria. El model comercial pel qual apostem és el de proximitat, i aquestes iniciatives ens apropen cada dia més per mantenir-lo. Això, sumat a la voluntat per desenvolupar el Pla de l’Estació on s’ubicarà la nova estació d’autobusos, ajudarà a revitalitzar la zona de Príncep de Viana, la connexió amb Pardinyes i de retruc la dinamització de la rambla Ferran i els barris adjacents.

Puc dir, sense cap mena de dubte, i malgrat les dificultats, que estem orgullosos de la feina feta, de la nostra dedicació a la ciutat les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i els asseguro que la llavor sembrada donarà fruits més aviat que tard. I seguirem treballant.

Tenim molta feina al davant per fer de Lleida la ciutat que somiem. Els que estimem Lleida ens agradaria que fos reconeguda com un lloc d’oportunitats, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius.

Ningú hauria de marxar de Lleida per poder desenvolupar el seu projecte de vida. Això és el que ens mou i no pararem fins a aconseguir-ho.

tracking