SEGRE
L’estat de la ciutat de Lleida

L’estat de la ciutat de LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El temps passa i és fonamental revisar els passos que anem fent i els projectes de futur que encarem. Fa una setmana, el Ple sobre l’Estat de la Ciutat reeditava aquella avaluació anual que posa damunt la taula la trajectòria que hem viscut com a Govern d’Entesa a l’ajuntament de Lleida. La primera constatació és que ja han passat dos anys d’aquell mes de maig del 2019 en què els lleidatans i lleidatanes van votar “canvi”. Un canvi que no era tant una decisió ideològica com un gest d’alternança política que, pel fons i per les formes, convenia a Lleida. L’acord entre Junts, Esquerra i el Comú ha fet possible aquest canvi, reclamat per la ciutadania.

Els darrers dos anys hem treballat polítiques que ens estan conduint cap a la industrialització i la capitalitat de la ciutat de Lleida. L’inici de la tramitació del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de Torreblanca-Quatre Pilans, i altres polígons d’iniciativa privada.

Això dotarà la ciutat de Lleida d’un potencial d’atracció d’inversions que resoldrà una carència històrica de sòl industrial. També s’ha impulsat la modificació de l’ARE per transformar la zona en una veritable trama urbana dimensionada pensant en el ciutadà i descartant la instal·lació de grans superfícies comercials que s’allunyen del nostre model de ciutat.

En aquest àmbit, hem treballat per reforçar el comerç de proximitat: el programa pilot de cens d’activitats econòmiques “Lleida, establiment amic”, “Compra i Guanya” o els “Comerços aprenents” se sumen a la feina diària que contribueix a mantenir un teixit comercial sòlid on s’hi sumen gairebé 200 valents que han decidit emprendre. .

Hem encarrilat la construcció d’una nova estació d’autobusos que és un primer pas per fer viable i desencallar el Pla de l’Estació després d’anys de deixadesa. Aquesta iniciativa té relació amb la necessitat de promoure una bona imatge de la ciutat. I això ho veurem amb la propera aplicació del Pla Estratègic de Turisme, les Rutes Turístiques de l’Horta, la col·laboració amb Raimat Natura o la campanya “Lleida, tot el que estimes”. En paral·lel, s’està acabant de redactar el Pla de Recuperació Socioeconòmica, que ens ha de permetre rellançar la ciutat, el comerç, l’economia, i impulsar i atraure noves inversions.

Hem apostat clarament per l’Horta, que és un dels trets diferencials de la nostra ciutat. Aquest equip de govern aposta decididament per l’impuls de la “Marca Horta” i hem aprovat la primera ordenança que ha de regular la convivència entre les persones que viuen, que treballen, o que gaudeixen d’aquest espai natural que defineix la ciutat de Lleida. En les setmanes vinents començarem a instal·lar les primeres càmeres de videovigilància.

Vull destacar totes aquelles polítiques dirigides al foment de l’ocupació. Així, es reforça la tasca que fa l’Institut Municipal d’Ocupació que durant el 2019 i el 2020 ha format més de 4.300 persones i n’ha inserit al món laboral més de 3.400. Unes xifres que es mantenen malgrat la pandèmia.

Per al Govern d’Entesa la mobilitat ha estat un dels eixos principals amb la implantació pionera de la Ciutat 30, que potencia l’ús de la bicicleta, dels vehicles de mobilitat personal i del transport públic.

I seguirem treballant. Quan s’estima Lleida es treballa perquè sigui reconeguda com un lloc d’oportunitats, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius. Ningú no hauria de marxar de Lleida per desenvolupar el seu projecte de vida. Això és el que ens mou i no pararem fins a aconseguir-ho.

L’estat de la ciutat de Lleida

L’estat de la ciutat de LleidaSEGRE

tracking