SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Moltes línies s’han escrit i moltes paraules s’han abocat entorn de les diferents convocatòries per als Fons Next Generation de la Unió Europea (NGEU) en els múltiples àmbits i en els diferents eixos que planteja la convocatòria.

Turisme de Lleida ja ha presentat una primera proposta a la convocatòria ordinària del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) en què volem assentar les bases del futur turístic de la ciutat de Lleida i del seu entorn privilegiat immediat, l’Horta, aquesta corona verda que ens envolta i que cal optimitzar per multiplicar la seva projecció per a una tipologia de turisme familiar, esportiu, compromès i sostenible, però també perquè és essencial iniciar un procés de digitalització que ens situï definitivament en el segle XXI. Amb les idees clares i treballades tècnicament per tal de no perdre oportunitats, Turisme de Lleida presenta dues accions en l’eix de Transició Verda i Sostenible que es concreten en la restauració ambiental del Tossal de Moradilla i de les conegudes basses de Sucs.

En l’eix d’Eficiència Energètica hem presentat una actuació sobre mobilitat sostenible. En l’Eix 3, de Transició Digital, Turisme de Lleida aposta per una acció de senyalització intel·ligent per als paisatges naturals i agraris. Finalment, 4 projectes més que es corresponen a l’eix de Competitivitat i que es concreten en el projecte Lleida Virtual Museum, i en altres accions com ara un programa de suport a l’emprenedoria turística rural, una campanya de sensibilització per a la ciutadania, amb relació a la preservació de l’Horta, i una altra campanya de promoció dels valors naturals i sostenibles que identifiquen Lleida.

En qualsevol cas, vuit projectes per a Lleida, en aquesta convocatòria ordinària del 2022, mentre ja estem treballant una quinzena d’accions que ens han de portar a convertir Lleida en un producte cultural, innovador i smart integral i accessible amb diversos itineraris basats en la seguretat que permetin accedir a l’experiència singular de cada proposta, itinerari o recurs, però també amb vincle amb la gastronomia sostenible de l’Horta que funcioni com a hub de descoberta de l’entorn al mateix temps que fomentem les noves pautes de mobilitat. Un repte de clara complexitat, però també ambiciós que és, de fet, el que necessita la ciutat per situar-se com a capital cultural i de la gastronomia sostenible de Catalunya. Una capital turística que recupera i revitalitza el turó de la Seu Vella amb propostes digitals interactives perquè actuï com motor turístic de la ciutat de Lleida.

Les convocatòries per als fons NGEU ens han permès planificar un model turístic per a una Lleida singular, segura, sostenible i saludable. Perquè és indubtable que el concepte de seguretat esdevé, després de l’experiència pandèmica viscuda, un element de valor, imprescindible en la mateixa estratègia de promoció i creixement turístic de la nostra ciutat. Per això el model 4D: desestacionalització, desconcentració, despesa i diversificació al costat del model 4S: seguretat, salut, sostenibilitat i singularitat.

Són els eixos que mouen les propostes de Turisme de Lleida de cara a les accions que hem presentat a la convocatòria ordinària i que estem treballant de cara a la convocatòria extraordinària dels NGEU.Aquesta és la projecció turística de Lleida que planegem des de Turisme de Lleida i que anirem consolidant a través d’unes línies de treball fermes sustentades en el Pla Estratègic amb horitzó 2025 i el treball tècnic que ens ha portat a travar un llistat d’actuacions possibles per a aquesta ciutat que arribaran a través dels fons Next Generation.

tracking