SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

El present i el futur és dels nostres infants

Creat:

Actualitzat:

“Volem una Lleida més verda i sostenible, igualitària i amb oportunitats per a tothom dins la diversitat.” Aquest era un dels desitjos expressats pels joves que aquest dimecres van participar en el Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat. El saló de plens de la Paeria feia goig, aquest dimecres. Allà on normalment s’asseuen els regidors i regidores de la corporació, hi estaven asseguts els representants dels consells d’Infants i de Joves de la ciutat, llestos per exposar el treball realitzat aquest curs per proposar a l’ajuntament idees a tenir en compte en les polítiques del dia a dia de la ciutat.

Lleida és ciutat educadora i amiga de la infància i, com a tal, ha d’escoltar i recollir totes i cadascuna de les propostes que els més petits puguin aportar. Els nois i noies que estaven aquest dimecres al Saló de Plens són la Lleida del present i del futur. És a ells a qui haurem de retre comptes al cap dels anys, ells són els qui hauran de tenir cura de la nostra ciutat i de la seua gent a mesura que vagin passant els anys i és a ells, també, a qui afecten directament moltes de les decisions que prenem com a representants polítics de la ciutat. Per això, perquè som ciutat educadora i ho demostrem amb fets, hem repensat el Plenari dels Infants i el seu treball del dia a dia.

Hem reestructurat el seu funcionament i hi hem introduït un seguit de novetats.La primera, hem dotat del màxim d’honor i valor el Plenari. Per això, a diferència d’anys anteriors, la sessió inaugural i la de cloenda es van celebrar al Saló de Plens, un fet que també va implicar situar al centre de la ciutat, allà on es prenen les decisions, els participants del plenari.La segona, posant la participació dels joves i infants al centre, traslladant les trobades dels diferents consells del Plenari als matins i en horari lectiu, quan abans es feien a les tardes i la participació era menor –i, indirectament, se li donava menys valor–. Aquest fet també ha propiciat que es poguessin treballar molt més els temes, amb més temps i més assessorament.En tercer lloc, hem creat xarxa i propiciat la interacció entre els centres situats en una mateixa zona.

És per això que s’ha dividit la ciutat en tres zones (Nord, Sud i Centre), on els centres educatius de la mateixa zona celebraven els Consells conjuntament.I, en quart lloc, hem establert una via directa d’interacció entre els infants i els representants polítics, una relació que fins ara era gairebé absent. Això ho hem aconseguit amb la participació dels diferents regidors i regidores a les sessions dels Consells quan en aquests es tractava algun tema concret d’alguna regidoria. La valoració, per part d’infants i joves, ha estat molt positiva.A més, també, per primer cop, hem involucrat el personal de les ludoteques –una part fonamental del teixit educatiu municipal de la ciutat–, que han estat els encarregats de dinamitzar les sessions i les trobades mensuals dels Consells.En definitiva, hem transformat el Plenari per dotar de participació real els infants, adolescents i joves de la nostra ciutat.

Perquè quan ens omplim la boca per dir que Lleida és ciutat educadora i ciutat amiga de la infància és perquè tenim fets, accions i projectes que ho demostren.I no ens quedarem aquí, continuarem introduint millores en el plenari, continuarem pensant i treballant perquè els infants i adolescents tinguin veu en aquelles decisions que més els puguin afectar, per això treballarem, perquè hi puguin dir la seva i perquè ens facin propostes que, no podria ser d’una altra manera, les puguem tenir en compte.Ho he dit més d’un cop: una de les coses que em fan més il·lusió, que m’omplen d’esperança i d’energia, és la visita dels més menuts a la Paeria. Quan venen escoles, instituts, casals, esplais o el Plenari dels Infants a la Paeria, al Saló de Plens, sempre els faig el mateix comentari: algun dia, algú de vosaltres potser serà l’alcalde o alcaldessa de la ciutat, o bé un paer o paera. Potser, algú de vosaltres, d’aquí a uns anys, treballarà per fer una ciutat millor.

Però, en qualsevol cas, el present i el futur és vostre, i plegats treballarem per construir-lo.

tracking