SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Tres anys posant les bases de la Lleida Educadora

Creat:

Actualitzat:

Un dels reptes principals que tenim, com a Govern de la ciutat, és fer entenedor a la ciutadania, als veïns i veïnes de Lleida, quines accions duem a terme i, sobretot, fer entenedors tràmits tan burocràtics com els plens a la Paeria, que se celebren cada mes però que ben pocs ciutadans i ciutadanes segueixen. No obstant, és en aquests plens on es voten i es prenen aquelles decisions transcendents per a Lleida.

Array Aquest ple de juny, que vam celebrar el passat dijous dia 30, vam portar dos expedients a votació molt importants per a la ciutat de Lleida, per al seu futur i, més concretament, per al barri de Cappont. Vam portar a votació la cessió al Departament d’Educació de l’espai on s’ampliarà l’escola Camps Elisis i l’espai on anirà el futur institut de Cappont.

Dos expedients que es van aprovar per unanimitat, i això també és molt important dir-ho. Des de l’inici del mandat la voluntat del govern de la Paeria ha estat clara i ferma: havíem de posar les polítiques educatives al centre. Això volia dir treballar al voltant de 4 línies estratègiques: en primer lloc, escoltar els centres educatius i ser presents als consells escolars; en segon lloc, impulsar polítiques per combatre la segregació escolar i fer-les efectives i, alhora, treballar per assolir l’equitat i la igualtat d’oportunitats de tots els infants i adolescents de la ciutat; en tercer lloc, impulsar la coeducació en l’oferta educativa municipal i, finalment, treballar per resoldre també greuges històrics pel que fa a infraestructures educatives.Calia també atendre la necessitat de places en totes les etapes educatives de Cappont, insuficients per a les necessitats del barri, el més poblat de la ciutat amb més de 16.000 habitants.

I això implicava actuar per la consecució de dos equipaments a la zona: el primer, l’edifici d’ampliació de l’escola Camps Elisis, que acollirà en la planta baixa la futura escola bressol de Cappont i permetrà doblar les places de 0 a 2 que s’ofereixen actualment i, en la planta superior, ampliar els espais de l’escola de primària i la consolidació de la segona línia de l’escola; el segon, el reclamat institut de Cappont, un centre d’Educació Secundària Obligatòria de tres línies que garanteixi la possibilitat d’escolaritzar de 0 a 16 anys al barri. Un institut que cal entendre en el conjunt de la planificació educativa de la ciutat, ja que es complementarà amb un impuls a l’oferta de formació professional en altres centres de la ciutat. Per tot això, des de l’any 2019 hem estat treballant incansablement des del govern de Paeria, colze a colze amb el Departament d’Educació, essent conscients que aquests equipaments educatius eren necessaris per a la nostra ciutat.

Ara, amb la cessió del solar al Departament d’Educació, fem un nou pas importantíssim perquè aquest institut històricament demanat sigui una realitat. Passes que fa l’Ajuntament de Lleida i que van acompanyades de passes que fa, també, Educació, ja que durant la primera quinzena de juliol es preveu que s’adopti l’acord de govern per a la seva construcció que cobrirà el 100% de la despesa. I tot això seguit d’un procés participatiu per definir el document pedagògic d’espais entre les famílies i les diferents comunitats educatives en els dos espais.

A l’institut de Cappont s’iniciarà en la propera fase, després de l’adquisició del solar, i a l’escola Camps Elisis ja s’ha iniciat i s’acabarà de completar.Hem fet grans anuncis i es faran realitat –que és el més important– grans projectes educatius. Finalment s’està construint l’escola de Balàfia-Pinyana; el 2020 va entrar al pla d’inversions del Departament Educació l’ampliació de l’escola Camps Elisis, que inclourà la futura Escola Bressol Municipal de Cappont, com he explicat; i el govern de la Generalitat acordarà aquest juliol la construcció de l’institut de Cappont. I tot això passa o ha passat en 3 anys de govern republicà a la ciutat, per la persistència del govern municipal i la voluntat de la Generalitat i el Departament.Ara que tot això està passant, després d’anys d’inacció de governs socialistes, encara hi ha qui es qüestiona el nostre model educatiu.

Per si no ha quedat prou clar, volem una Lleida amb unes infraestructures educatives dignes, sense barracons escolars, volem una Lleida plural i diversa que lluita contra la segregació escolar. Volem una ciutat que eduqui des de cada plaça, cada carrer, cada racó.La Lleida del futur passa per consagrar-nos com a Ciutat Educadora i per a nosaltres és una prioritat avançar per dotar la ciutat dels equipaments necessaris i de qualitat que mereix Lleida. Així ho hem fet a Balàfia, amb l’escola Pinyana-Balàfia, ho farem amb l’escola Cervantes, al Centre Històric i, també, ho farem a Cappont, amb l’escola Camps Elisis i el nou institut.

Aquesta és la Lleida que volem i que ens mereixem.

tracking