SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa ja prop de 10 dies que estem immersos en el dia a dia frenètic d’imaginar-nos la Lleida de futur, la Lleida que volem i que ens mereixem. No obstant, crec que tots i totes som conscients que –cada cop més– vivim en una campanya electoral permanent. Ho hem vist en més d’un ple de la Paeria, aquests quatre anys.

Aquests dies, com deia, anem desgranant algunes de les propostes que volem tirar endavant si la ciutadania ens torna a fer confiança.

El 2019 vam aconseguir allò que sempre ens havien dit que no podríem fer, deixar a la banqueta aquells que sempre havien estat al camp. Vam canviar els jugadors però també les regles del joc. Vam fer realitat el canvi honest i Lleida ha tornat a ser aquella ciutat oberta al món, diversa i feminista, ciutat de drets i d’oportunitats per a totes les persones.

Però anem a més. En volem més. Volem més equipaments culturals, per això impulsarem la nova biblioteca pública de la ciutat, a la zona oest, concretament al barri de la Mariola.

Estem parlant d’un gran equipament cultural de ciutat, amb 1.776 m2 útils i 1.973 m2 construïts, i que s’estructurarà en les següents zones: zona d’acollida i promoció, zona general, zona per a infants i famílies, zona de treball intern de la biblioteca i zones logístiques de circulació i instal·lacions. També incorporarà un pati interior o exterior.Perquè Lleida és i ha de continuar sent una ciutat viva i dinàmica. Una ciutat educadora, connectada entre els barris.

Per això treballarem per aquest nou equipament al barri de la Mariola, però també centrarem esforços en altres barris, construint i posant en marxa equipaments de ciutat.Treballarem, també, per una Lleida ciutat esportiva. Aquests quatre anys de mandat ho hem posat de manifest –amb la celebració de campionats esportius de caràcter internacional–. Hem presentat la proposta de construir l’actual baixador d’autobusos –l’antiga estació de busos– en una pista coberta d’atletisme.

Som conscients que aquesta proposta s’haurà de sotmetre al consens dels veïns i que podrem escoltar d’altres opcions, però creiem que és una aposta molt necessària per dotar la ciutat de nous equipaments esportius de primer nivell, que ens facin ser referents. D’aquesta manera podrem anar dibuixant el nou mapa d’equipaments a la nostra ciutat, amb la rehabilitació del Palau de Vidre, on també tindrà cabuda la pràctica esportiva, o en el nou pavelló de la Fira de Lleida.Una Lleida ambiciosa i amb capacitat i voluntat de créixer. Una Lleida que projecta un nou barri, entre Cappont, Bordeta i Magraners.

Un nou barri de més de 60 hectàrees (61,4) que esdevindrà una nova zona d’equipaments que comptarà amb prop de 4.000 habitatges. Quan parlem de l’ARE, parlem de drets. En aquest cas, del dret a un habitatge digne.

Del dret de totes les persones a tenir un habitatge. Del dret a la ciutat. A una ciutat accessible i acollidora per a tothom.I una Lleida, també, verda i sostenible, que trobi els mecanismes per adaptar-se al canvi climàtic i posar les persones i la seua salut al centre.

Una ciutat amb més refugis climàtics i més adaptats al nostre entorn. Per això, ombrejarem la passarel·la del Liceu amb una coberta vegetal, aprofitant per canviar i adequar el mobiliari que la conforma. Volem una ciutat alineada amb les transformacions i els reptes que se’ns plantegen.

En això hem treballat aquests quatre anys i en això continuarem treballant.Més sostenibilitat, més cultura, més educació, més equipaments, més drets. Volem quatre anys més per continuar fent realitat allò que alguns encara es pensen que és impossible, que és una anècdota de la història.Anem a més perquè no en tenim prou. Anem a més perquè Lleida es mereix continuar el canvi iniciat el 2019.

Anem a més perquè no podem permetre que la nostra ciutat torni al passat, després de quatre anys de treball i projecció al futur.Tenim l’equip, la força i la il·lusió per fer-ho possible.

tracking