SEGRE
Martí salta al costat d’un rival en una acció del partit d’ahir davant del Mallorca B.

Martí salta al costat d’un rival en una acció del partit d’ahir davant del Mallorca B.

Creat:

Actualitzat:

Al meu amic Rafael no li agrada el futbol, la qual cosa personalment aprecio. Encara que alguns no ho creguin, hi ha molta gent que pot viure la mar de feliç sense seguir la Lliga o pontificar sobre qui ha fet més mèrits per guanyar la Pilota d’Or. El meu amic i jo compartim gustos literaris i cinematogràfics, entre d’altres, discrepem en alguns, però valoro que quan parlem mai surt a col·lació el futbol. Em causa certa gràcia que no sap què ha fet el Barça o el Madrid, amb la qual cosa es perd les pulles que ens llancem per aquests temes amb els altres amics del grup. Però l’altre dia em va sorprendre quan em va preguntar, amb certa preocupació, què havia passat al Camp d’Esports perquè ell, que viu a prop, va notar un visible increment en la presència de mossos. Quan l’hi vaig començar a explicar, em va tallar ràpidament. Ja no li interessava. No ho va dir, però posava aquella cara amb què deixa clar que aquests assumptes vulgars els considera “tonteries de futbolers”.

Com que li havia cridat l’atenció a ell, em va fer pensar que un tal desplegament policial, vist en fotos o en imatges de televisió a la resta de Catalunya i d’Espanya, pot fer creure més d’un que l’afició del Lleida és particularment violenta. Cosa que no és així. Però està clar que tot això dóna mala imatge del club i de la ciutat i que cal solucionar-ho com més aviat millor.

Després d’anys escoltant frases com “junts som més forts” o “com més siguem millor”, el club, per causes complexes, entén que ara en lloc de tenir molta afició a la grada és millor que la que hi hagi, que no serà tanta, no sigui crítica. Cert és que els insults, les amenaces i determinades actituds s’han de desterrar dels camps de futbol. Però sorprèn com ha estat possible que, tenint una Àrea Social, s’hagin deteriorat tant les relacions entre les penyes i el club. Quina funció té aquesta àrea? Només anunciar el preu dels abonaments al principi de temporada?

El club té els seus motius, cert, però ja vaig dir una vegada que aquesta guerra només tindrà perdedors.

tracking