SEGRE
El planter existeix

El planter existeix

Creat:

Actualitzat:

Quan es tanca una porta, s’obre una finestra, diu una d’aquelles frases que conviden a la reflexió i que tan d’actualitat estan en aquests temps convulsos en què abunden els llibres d’autoajuda, els coaches d’intel·ligència emocional i els mestres de l’energia positiva. Una cosa així podria dir-se que ha ocorregut en el Lleida Esportiu, a propòsit de la marxa per la porta del darrere de l’argentí Turu Flores i l’eclosió de Noel Carbonell. El de Puigverd i l’andorrà Max Llovera van ser els centrals recurrents al principi de la temporada, quan faltaven efectius, entre altres motius perquè els tràmits burocràtics del Turu es van demorar tant que va tardar diverses jornades a poder debutar oficialment. Després, Noel s’ha anat assentant com a titular i fins i tot va fer dos gols en els últims partits.

Tant Noel com Max han demostrat que poden jugar en aquest equip sense desentonar en absolut, a pesar de la seua joventut i falta d’experiència, que, no ho oblidem, s’adquireix jugant. Estic convençut que el Turu és més bon futbolista del que ha pogut demostrar al Lleida i el club i el mateix Siviero van creure que tenia projecció a causa de la seua joventut (23 anys) i que podia aportar aquesta jerarquia i competitivitat que se suposa als argentins. Però veient com han anat les coses, cal plantejar-se si és necessari portar un jugador des de l’Argentina per a una categoria com la Segona B.

Al final, s’ha trobat la solució al planter, encara que de moment aquest Lleida no assoleixi el nivell de temporades anteriors. Tampoc s’ha de fer demagògia d’això. Queda molt bé de cara a la galeria dir que tant de bo hi hagués a l’equip onze lleidatans o, sense ser de la terra, que fossin de la base del club (com Doncel, del B, que va fer ahir el gol del triomf), però això és gairebé una utopia i, a més, els millors acaben als planters de clubs grans.

M’agradaria destacar la feina dels tècnics de la base, des de l’escola fins al Lleida B, als que hi són i als que van ser-hi, i que han anat formant jugadors com Noel o Max.

tracking