SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Lleida va encadenar ahir la sisena jornada sense perdre. Amb l’empat a la Ciutat Esportiva de l’Espanyol, l’equip de Gustavo Siviero ha sumat 14 dels últims 18 punts que ha disputat. L’equip segueix creixent i acumulant punts, encara que no serà fàcil enganxar-se a la lluita pels llocs d’un play-off que ha disputat en tres de les quatre últimes temporades.

En el futbol manen els resultats. Tots els clubs estan sotmesos a la seua dictadura. Si aquests són dolents, hi ha crisi, nervis i canvis de tècnics o jugadors. Si són bons, calma, bon ambient i plans de futur. Hi ha qui defensa que, en el futbol, els projectes només són sostenibles mentre els resultats són favorables. En teoria, un projecte, per ser sòlid, ha d’estar per damunt dels resultats. Si els objectius estan clars i el camí per aconseguir-los, també, els resultats, a llarg termini, han de donar els seus fruits. Però de llarg termini, en futbol, no n’hi ha. Cada setmana és un examen final. Gairebé com una ronda en un torneig de tenis. Si guanyes, segueixes, i si perds, toca pensar en el torneig següent.

És la paradoxa dels resultats. Guanyar no ho és tot perquè un projecte es consolidi, però no guanyar és un desastre. De vegades, fins i tot guanyant, no és difícil fer passos enrere o que tot es destrueixi en un moment. És la realitat dels projectes. Avancen picant pedra cada dia, solucionant coses i millorant aspectes contínuament, però un pas en fals és letal.

El Lleida va viure en tensió la primera volta, precisament per la falta de resultats. Quan aquests no es donen, les estadístiques són vistes com un atac pels més fidels acòlits. Quan l’equip guanya, les estadístiques són, simplement, lògiques. Ratifiquen una bona línia i només es pot pensar a aconseguir el pròxim rècord històric.

La dictadura dels resultats acompanyarà l’equip en el que queda de curs. Les notes es donaran al final. Serà també el moment de definir el projecte més immediat. Pensant en el llarg termini, però conscients que, per poder avançar, l’imprescindible serà continuar guanyant.

tracking