SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan un entrenador, jugador o director esportiu, complint un dels tòpics del futbol, apel·la a allò de “s’ha d’anar partit a partit”, el que en realitat està fent és una adaptació moderna del clàssic Conte de la lletera de Jean de la Fontaine. Si recorden el conte, una jove, camí del mercat amb la intenció de vendre una gerra plena de llet, va fent comptes sobre el que farà amb els diners que li pagaran per la venda. Tan abstreta va, que entrepussa i no només li cau la llet, sinó que també se li trenca la gerra. A això, en el món del futbol, se li diu cholismo, perquè qui més solia apel·lar-hi en rodes de premsa ha estat el tècnic de l’Atlètic, Diego Cholo Simeone.

Vol dir que no val la pena fer números sobre els punts que un equip necessitarà per complir l’objectiu marcat, perquè, si no es guanya el partit següent, totes les previsions es queden en no res. Acostuma a aplicar-ho un equip que va tan al límit que no té segones oportunitats. Cada partit és una final en la qual no es pot fallar.

El Lleida, no sense raó, és un dels equips que han tirat de cholismo en aquesta segona tornada. Ho va fer tan malament en la primera, que s’ha vist obligat a mantenir un ritme tan alt de punts que, al més mínim error, els comptes ja no surten.

El Lleida va patir ahir una dura derrota a Son Malferit. És la segona en els últims dotze partits, per la qual cosa no hauria de ser tan greu. Però si l’objectiu de l’equip continua sent el play-off, a cada partit pràcticament no val cap altre resultat que no sigui la victòria. Una altra cosa és la permanència, ja aconseguida virtualment amb els quaranta-quatre punts que ja té el Lleida.

A falta de vuit partits per al final de la fase regular i a vuit punts de la zona de play-off, ara sí que toca recórrer a la calculadora, més enllà de l’anar “partit a partit”. Amb vint-i-quatre punts en joc i tenint en compte que el play-off difícilment es jugarà amb menys de seixanta-dos –probablement serà algun més–, el Lleida ja sap que necessita almenys divuit punts. Això suposa guanyar sis dels vuit partits.

tracking