SEGRE
Rubín de Celis intenta tapar una acció de Pablo Pérez.

Rubín de Celis intenta tapar una acció de Pablo Pérez.ALTOARAGÓN

Creat:

Actualitzat:

Inici de competició un pèl incert quant al rendiment que pot oferir aquest equip. Després de les dos primeres jornades en què no es va poder inagurar el caseller de victòries, la d’ahir a la nit malgrat les inoportunes baixes fa entreveure el futur amb optimisme.

L’actual LEB Or arranca per fi amb el requisit d’unes condicions molt més assequibles per ascendir a la Lliga ACB. Això va fer que ja la passada temporada es consumés el descens de categoria del Manresa i l’ascens del Burgos.

Que una lliga porti implícita un nombre determinat d’ascensos i descensos la converteix en més atractiva per als aficionats i, al seu torn, els clubs inverteixen més en les plantilles.

Ja veurem si finalment serà una (com demana l’ACB) o dos (com vol la LEB) les places d’ascens aquesta temporada. L’ascens és ara per fi contemplat com a possible per alguns dels equips de la Lliga LEB i això ha fet que, després de moltes temporades on semblava que el nivell dels participants i de la lliga minvava, ara sembla que ens trobem en un punt d’inflexió a l’alça.

En les últimes temporades, en la majoria dels casos per la falta de recursos econòmics, els clubs s’han vist obligats a configurar les plantilles al mercat comunitari.

Jugadors joves que busquen donar-se a conèixer són més assequibles que el jugador nacional cada vegada més cotitzat en altres països. L’emigració cap a França és una opció cada vegada més temptadora per a jugadors espanyols que s’han format a les nostres lligues.

La possibilitat finalment que puguin veure aquesta competició com una eina per ascendir amb els respectius equips i jugar a la Lliga ACB pot ser un al·licient més perquè a partir d’ara la LEB Or pugui recuperar el prestigi.

tracking