SEGRE
Marc Martí busca un company a qui passar la pilota.

Marc Martí busca un company a qui passar la pilota.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

En les últimes setmanes, els comentaris de molts dels aficionats s’han centrat en les lesions. No només en les dels nostres jugadors, sinó també en aquesta maledicció que aquest principi de temporada sembla haver-se acarnissat amb els jugadors de bàsquet. A l’NBA, Gordon Hayward, Jeremy Lyn o Milos Teodosic són els noms més destacats, però també a l’ACB i, per descomptat, a la lliga LEB aquesta plaga és especialment notòria.

Les lesions són part de la pràctica esportiva i les causes poden ser variades. Tanmateix, les conseqüències de les baixes són sempre les mateixes: limitació en les rotacions, pèrdua de competitivitat i sobreexposició de la resta de la plantilla i, com a conseqüència d’això, un augment de la possibilitat de noves baixes.

La immensa majoria dels mites de l’NBA han patit al llarg de les seues carreres lesions d’importància. Wilt Chamberlein, Larry Bird, Dominique Wilkins, Michael Jordan o Kobe Bryant en són exemples.

Les inesperades victòries a Osca i Logronyo sembla que han apaivagat el temor d’un començament de temporada molt negatiu. Tanmateix, això no hauria de fer perdre de vista la possibilitat real que aquest sobreesforç derivi en noves i no desitjades lesions.

La incertesa en la recuperació de Karena és especialment preocupant, ja que el joc interior no és el nostre punt fort. Si aquesta situació persisteix, la directiva s’hauria de plantejar imperativament la incorporació d’un jugador.

El difícil equilibri entre economia, mercat i resultats esportius fa que hàgim d’entendre que, de vegades, el necessari estalvi econòmic porta un enorme cost esportiu. De debò estem disposats a assumir un cost que potser no puguem recuperar? FELICITATS I GRÀCIES, JUANPI!

tracking