SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Són dos de les paraules de moda i es fan servir per referir-se a gairebé qualsevol tema: empoderament i postveritat. Empoderament va ser una de les recerques rècord del 2016, segons el cercador Google. El verb empoderar s’ha convertit en paraula clau per ajudar el progrés social a la recerca de la igualtat entre homes i dones.

Tal com recull l’ésAdir (el portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), empoderament és el “procés pel qual individus o grups socials allunyats de la presa de decisions adquireixen els mitjans i recursos per augmentar la seva força social, política o econòmica”.

El Lleida, aprofitant la utilització d’aquest terme de moda, podríem dir que s’ha empoderat aquesta temporada perquè ha fet un inici molt bo sortint a competir en qualsevol camp i davant de gairebé qualsevol rival o situació de joc. I a més amb un staff tècnic integrat per gent de la casa que és un valor afegit i ajuda també a crear aquest sentiment de pertinença de grup, a transmetre aquesta identitat col·lectiva.

L’equip va malament ara, amb tres derrotes consecutives i sis partits sense guanyar (comptant el de Copa davant de la Reial Societat, que és una altra història), però per això mateix necessita empoderar-se més que mai.

El futbol són dinàmiques i les temporades molt llargues. I per empoderar-se s’ha de tenir sobretot una base sòlida, com més ferma millor. Estar empoderats significa també ser capaços de decidir i de prendre responsabilitats

L’altra paraula de moda és postveritat. Per entendre millor de què parlem, la postveritat fa referència a circumstàncies o àmbits en els quals les nostres emocions i els nostres valors ens influeixen més que qualsevol dada objectiva. En el futbol també és d’ús comú la postveritat.

En la postveritat, hi caben les opinions des de tots els angles i prismes a l’hora d’analitzar un equip, encara que això no ha d’impedir admetre els resultats empírics.

tracking